Радев разкри ще се отложат ли изборите заради COVID-19

  • 07 декември 2020 10:01

  • 14619
  • 68
© Булфото

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , поднесоха днес цветя пред паметника на Никола Вапцаров на ул. „Московска“ 6 по случай 111-ата годишнина от неговото рождение, предаде репортер на Novini.bg.

Пред медиите държавният глава припомни, че поетът Вапцаров е надживял всички опити на посредствеността да ревизира неговото място в литературата и е останал в сърцата на българите. Подчерта, че той е бил антифашист, борещ се за голяма кауза.

"И днес, когато отново има посегателства върху демократичните ценности, е важно да почитаме паметта на такива хора", заяви Радев.

Държавният глава коментира спекулациите, че парламентарните избори могат да бъдат отложени заради пандемията.

Как биха гласували избиратели, които са под карантина заради COVID-19?

"Изборите трябва да бъдат проведени в срок, с доставени и лицензирани машини както е по закон. И с всички мерки, които да гарантират правото на всеки един българин на вот и да минимизират риска за неговото здраве. Трябва да се създадат необходимите условия от всички държавни органи", каза той.

28 март е датата, за която той би издал указ за провеждането на изборите, стана ясно от думите му.

По повод на очакваната ваксинация за COVID-19 Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на каза, че би се ваксинирал едва когато минат всички застрашени групи, за които е препоръчителна тази ваксинация. Той очаква правителството да подходи с цялата отговорност по този въпрос. Настоява ваксината да е доброволна, но да бъдат гарантирани 

 

"Виждате, че първата партида ще е само за 60 000 човека. Желаещите от най-рисковите групи са много повече. Така че аз нямам право да отнемам шанса на нито един от тях. Ако реша, ще се ваксинирам чак тогава, когато няма чакащи", каза Радев.

Вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , пък иронично добави, че трябва да изчакаме, защото ситуацията може да се окаже като онази "с едни прахчета, които не пристигнаха".

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на не пропусна да разкритикува решенията на правителството. Този път той каза, че не приема идеята да се назначи прокурор, който да има възможност да разследва главния прокурор.

"Управляващите даже вече не се свенят да демонстрират топлите си връзки с главния прокурор. Какво ни предлагат те? Имитацията на реформи само издава тяхната цел да се бетонира статуквото", коментира Радев.

Последвайте канала на

Novini.bg
14619 68

Свързани новини

Коментари 68

Добави коментар
поет

2020.12.10 | 10:03

68
вапцаров безпорно е поет но е македонист и предател спрямо настоящата българска позиция и това е жокер към заев и все що е маке Но всъщност е убит за 20 милиона лв които е пазел на болшевиките Те са му ги дали те са си ги взели като са го изпортили на полицията потробности са оръжията позивите и дейността му срещу законното правителство защото за сравнение заплатата на полицай е била 125 лв говорим за милиони от москва
Тодорова

2020.12.07 | 10:42

10
И да плюеш никой не те има за фактор, ти си един наглец и аз много се срамувам от теб, а що се отнася до Борисов само вода може да му носи зеленият чорап, на светлинни години от него, със Премиера се гордея

2020.12.08 | 22:33

67
до Маринов и след него с чуждото име: РР не е завършил в Щатите, асмо някаква допълнителна квалификация, то интелигентността не се мери със знаенето на чужди езици, а с начин на мислене, бързи добри решения, да сте видели някъде тест за интелегентност с въпроси за чужди езици?! Тъй че, господинът не мооооже да се мери с ББ
Един

2020.12.07 | 17:43

63
Според мен изказването на Радев, че няма да се ваксинира, за да не лиши някой нуждаеш се от ваксината направо изби рибата!!!!! Може ли да е толкова елементарен, че да смята, че хората нямс да разберат популизма му!!! Демек "вие бъдете здрави, мен не ме мислете" Тоя го е страх да се ваксинира да не се затрие случайно и понеже се подхвърли предложение "елита на политиците" да дадат пример и да се ваксинират ,той измисли тая глупост и с гордост я обяви. Пълна скръб е тоя човечец!
Митков Марков

2020.12.07 | 16:57

58
трябва да си невероятно тъпа за да сравниш един проЗ милиционер като Тиквата,който не знае чужд език, с човек завършил висше военно училище в Щатите с отличие,и който не пълни чекмеджето с крадени пари и злато.На Радев Тиквича може да му врътне единствено едно сочно фелацио.
Bahrie Keskin

2020.12.07 | 16:47

57
Вода на сикаджията ще може да му носите вие, като влезне в затвора. А, колкото до гордостта ви от него: ясно що за личност сте, щом можете да гордеете с един откровен простак!

2020.12.07 | 14:11

50

и аз съм на същото мнение тоя на две магарета сено неможе да раздели

Мара

2020.12.07 | 11:15

17
Тодорова, ти имаш ли мозък, или мислиш с оная си работа. Май и оная ти работа я няма.
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2020.12.08 | 13:34

65
Радю-тъпото от злоба и простития пак го втъкна на БСП! На 28.март болшевиките ще го поемат отново с 200 в насраните си задници! Скоро след това радко каунЯ ще замине за Сибир!

2020.12.08 | 22:28

66
ма кво разкритие, да не ражда резидентът, пък и кво разбира от избори и кво ли зависи от него, да си седи на топло в президенството и да не се бърка на мъжете
Mimi

2020.12.07 | 21:58

64
Hароде...... на къде си тръгнал и до къде ще стигнеш.....
НЕ ПОДКРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ

2020.12.07 | 17:16

62
5 ГОДИНИ С. ТРИФОНОВ НИ КАЗВАШЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ТАЙНО СЕ УГОВАРЯШЕ С Б.Б ДА ВЛЯЗАТ 50% НЕГОВИ ХОРА ВЪВ ГЕРБ И КОГАТО Б.Б МУ ОТКАЗА ТОЙ ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ ПРОТИВ Б.Б СЪЩИЯТ С. ТРИФОНОВ БЕШЕ ПРИЯТЕЛ СЪС ИЛИЯ ПАВЛОВ И СЪС ГЕОРГИ ИЛИЕВ И ПРЕДЛОЖИ НИСКА СУБСИДИЯ ЗА ПАРТИИТЕ ЗА ДА СТАНАТ ОБЕКТ НА КОРУПЦИЯ И ЗАВИСИМОСТ ОТ СТРАНА НА БОГАТАШИТЕ И ОТ СЕГА КАЗВА ЧЕ АКО ТОЙ УПРАВЛЯВА ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯ ЗА ДА МОГАТ БОГАТАШИТЕ КАТО НЕГО ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ПЛАЩАТ КОЛКОТО ПЛАЩАТ И БЕДНИТЕ ХОРА КОИТО ЕДВА СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ ТОВА ЛИ ЩЕ Е ЧОВЕКЪТ КОИТО ЩЕ НИ СПАСИ ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО КОРУПЦИЯТА МУТРИТЕ И БЕДНОСТТА НЕ ВЯРВАМ НА ТОЗИ ЛЪЖЕЦ AKO TOЙ НИ УПРАВЛЯВА ЩЕ БЪДЕ КАТО Б.Б А НА НАС ВТОРИ Б.Б НЕ НИ ТРЯБВА НАЛИ
Гумен ФатмакоФ

2020.12.07 | 17:03

61
Ето как минава един мой ден, една седмица и една година! 1. ДЕН - сутрин, физарядка и закуска. - на обяд стабилен черпак в столовата. - следобед, дрямка. - над вечер, подпис на някое вето, хапване и в талажа. 2. СЕДМИЦА - посещения по села и паланки (защото в чужбина не ме канят), и паркетни слова с високо вдигнат юмрук и призив "ОСТАВКА". - интервюта с предварително подготвени въпроси. - предоставяне на служебна кола с гард на НСО за нуждите на жена ми Деса Общата за закупуване на най-разнообразни РОКЛИ за минимум 3-4 к. 3. МЕСЕЦ - проверка на фиша от заплатата, конкретно дали са постъпили 12 или 13 к. за "голямата и трудно свършена работа" през изминалия месец. 4. ГОДИНА - новогодишна вечер. - бял лист със заучени фрази. - късметче от баницата "И тази година и я избутах по гръб, за другата ще му мисля" п.п Старите хора са го казали! "Под войнишко кепе, акъл не вирее"

2020.12.07 | 13:45

47
Никакви избори, докато не се овладее пандемията. Сиреч наесен да има 2 в 1.
Ръб

2020.12.07 | 16:59

60
Избори на момента,и веднага след това Тиквата в пандиза.
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2020.12.07 | 16:59

59
Радю-тъпото, кои са посегателствата срещу демократическите ценности?! Това, че болшевишките изроди, водени от теб, не могат да хвърлят на воля яйца по Народното Събрание или домати по Министерския Съвет на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, че престъпниците от БСП, търсени с бюлетина на Интерпол, които ТИ защитаваш публично, не могат свободно да разполагат с краденото от народа, че Йончева не може да плюе в ефир срещу България, тия ли ценности имаш в предвид, хасковски каунЕ! Пфу, боклук жалък и смърдящ! Марш за родината ти, на която всъщност служиш от самото начало, Пияна Просия, и освободи БЪЛГАРИЯ от гнусната ти, антибългарска особа!
Евило

2020.12.07 | 16:22

56
Артисти са нашите комунисти!!!
Браво!

2020.12.07 | 16:17

55
Какъв джентълмен! Първо да се ваксинира народа да видим какво ще стане, пък той може да чака. А за здравето на хората не му пука. Това се видя лятото. А за това недоразумение Йотова каквото и да се каже/негативно / все ще е вярно. Отврат.

Добави коментар

Водещи новини