Фандъкова: Инфраструктурата за десетилетия напред е един от най-важните ми приоритети

  • 06 декември 2020 20:18

  • 773
  • 5
© Булфото (архив)

Кризата изисква специално внимание и навременна реакция. Имаме задържане и плавно намаляване на новозаразените, но все пак броят е на високо ниво, това означава натиск и трудна работа за хората на първа линия. Това каза в предаването "Беновска пита" по Канал 3 кметът на София и заместник председател на ГЕРБ Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

"COVID кабинетите в ДКЦ-тата бяха направени, за да могат да бъдат прегледани граждани и да им се направи тест, без да ходят в болница. Общината не може да забрани протести, не сме в извънредно положение. Разчитаме на хората да спазват противоепидемичните мерки, полицията контролира мерките", сподели тя.

"Хората търсят провокация и всяка намеса би отговорила на техните очаквания. Гражданите чрез проектите си могат да участват и във формирането на бюджета, над 30 бяха представени. В сряда ще бъдат обявени резултатите, аз съм взела идеята от Париж", обясни кметът.

"Проникване в гласуването няма, но е имало опит, подаден е сигнал на компетентните органи – ГДБОП. Добре е, че има различни мнения по въпроса с ул. "Съборна", гражданите не подкрепят идеята да бъде пешеходна. "Фуксас" вече работи по проекта за "Св. Неделя", през 2022 г. ще бъде започната реконструкция. Обсъждат се още места за паркиране", информира Фандъкова.

"Приветствам всяка гражданска инициатива и винаги подкрепяме, особено когато става дума за култура. Добрите решения се намират само в диалог. Изграждането и разширението на Околовръстния път и тангентата, Северната дъга, те са стратегически. Утре предстои да пуснем ул. "Коперник" в кв. "Слатина", коментира столичният градоначалник.

Фандъкова: Важно е да запазим финансовата стабилност на София, за да продължим да инвестираме

"Имам три много важни приоритета - инфраструктурата за десетилетия напред е един от тях. Предлагаме да бъде взет инвестиционен заем, при лихва 0,35 % за 20 г. от ЕИБ, без никакви допълнителни такси. Използвали сме такива средства само за метрото и за друга инфраструктура. Не предвиждаме увеличение на данъци или основни такси", допълни тя.

"Около 20 000 домакинства влизат в подмяната печките, около 1000 тона са събрани в контейнерите за рециклиране на текстил, над 3700 гуми сме събрали само за този сезон", завърши Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Последвайте канала на

Novini.bg
773 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Петър Захариев

2020.12.07 | 12:35

5
Фандък вместо да правите ремонт на ремонтите като така ощетявате държавата, по добре слагайте навеси на спирките за градския транспорт. Затова в дъждовното и студено време хората ще се разболяват. Освен че не ги слагате на много места ги разрушавате и не слагате други. Такъв е случаят при автобус 120 на спирка Бесарабия и на спирка сухата река.Сега в пандемията точко това трябва да се направи. Като те карат с кола трябва да ги забелязваш тези работи.
Нанси Петрова

2020.12.07 | 12:17

4
В столицата метрото трябва постоянно да се разширява и да се изграждат нови квартали. Но за целта трябва в близост до централните метростанций да се изградят многоетажни паркинги, транспортни надлези на кръстовищата на няколко нива както и небостъргачи. Недовършени сгради повече от две години ако не се строят трябва да се налагат огромни глоби или да бъдат конфискувани.
Розалина Кънчева

2020.12.07 | 05:54

3
София се нуждае от стотици надлези над кръстовищата. Особено на бул. Сливница и бул. Васил Левски трябва огромен надлез на няколко нива. Бул. Сливница е най важния в София и затова трябва първо на него всички кръстовища да бъдат с надлези без светофари по тях.

2020.12.06 | 21:55

2
Десетилетия тази луда ли след толкова време няма да има Българи само ще има територия даже и орките ще се изнесат защото няма да има кой да ги издържа.
Просто човек

2020.12.06 | 21:37

1
Фънди, ама ти си много забавна,ма... Ремонт на ремонта, мръсния въздух...да продължавам ли, циганска кметицо?! #ОСТАВКА!

Добави коментар

Водещи новини