Молдова и България активизират двустранно сътрудничество

  • 06 декември 2020 15:47

  • 546
  • 2
Молдова и България активизират двустранно сътрудничество
© Фейсбук

Министърът на външните работи и европейската интеграция на Молдова Аурелиу Чокой проведе в края на седмицата телефонен разговор с българския си колега Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на, съобщава държавна информационна агенция Молдпрес с препратка към пресслужбата на МВнР.

Министрите подчертаха значението на засилването на диалога по въпроси от общ интерес в молдовско-българските отношения, както и необходимостта от ефективно сътрудничество между двете страни на регионално и многостранно ниво.

Длъжностните лица обсъдиха редица въпроси от съвместния дневен ред на двете страни, като се договориха да продължат работата на ниво експерти в индустрията с цел укрепване на двустранния диалог и възобновяване на контактите на високо ниво. В тази връзка министър Аурелиу Чокой изпрати покана до Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на да посети Република Молдова. Поканата беше приета.

МВнР: България подпомогна 18 страни с над 5,5 млн. лв.

По време на разговора ръководителят на молдовската дипломация благодари на българската страна за постоянната подкрепа, оказвана на европейския курс на Република Молдова, и за ценната подкрепа, оказана на страната ни от българското правителство при продължаване на реформите, включително помощ за борба с пандемията COVID-19.

Аурелиу Чокой и Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на подчертаха ролята, която играят етническите българи в Молдова в развитието на двустранните молдовско-български отношения, приветствайки проектите за развитие, реализирани от Република България, по-специално в областта на образованието, културата и научните изследвания, отвореността на българската страна за подкрепа на модернизацията на Молдова и подкрепа българската общност.
В резултат на това страните се споразумяха да засилят отношенията на сътрудничество, за да използват съществуващия потенциал, който е значителен, включително в рамките на регионалните организации и форматите за многостранно сътрудничество.

Последвайте канала на

Novini.bg
546 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.12.06 | 18:28

2
Само българското правителство открито заявява че участва в транс гранична корупционна схема и търговия с хора, русия нямат нищо общо със пирамидата и прането на пари

2020.12.06 | 16:05

1
Сега експерти почнаха да ограбват, един експерт струва над 10 до 50 милиона, тази наща приятелка пак безплатно схеми, ей пача я си виж посолствата първо заради такива като вас са тези деноношните опашки

Добави коментар

Водещи новини