Андрей Райчев: Властта издържа на тежък натиск, Борисов се върна в диалога

  • 05 декември 2020 15:02

  • 16452
  • 32
Андрей Райчев: Властта издържа на тежък натиск, Борисов се върна в диалога
© Булфото (архив)

Наближава краят на историята с пандемията, хепиендът се казва ваксина. Така смята социологът Андрей Райчев, който бе гост на предаването "Политически НЕкоректно" по БНР. Райчев припомни, че през пролетта е прогнозирал, че всичко ще свърши като с радиопиесата на режисьора Орсън Уелс през 1938 година.

"Така ще свърши и тази приказка. Аз съм сигурен, че сме пред края ни. Това, в което живяхме, е много повече мит, отколкото реалност", посочи Райчев, който не отрича съществуването на вируса или опасността му за някои категории хора.

Ако се съди по процентите, заявили готовност да се ваксинират българи, то това означава технически около два милиона ваксини, които ще се поставят за около един милион часа, пресметнал е социологът, който нарече това "много тежка операция", но прогнозира, че "кошмарът ще спадне". 

Борисов: Тревожи ни броят на починалите, но вече излизаме от тъмните класации

Предстоят няколко месеца бутане на опашка на хора, които смятат ваксината за спасение, каза Андрей Райчев. 

Той е на мнение, че властта е издържала на много тежък натиск и в момента хората не повишават опозиционните си настроения, включително с приемането на  сегашното триседмично затваряне, което на по-ранен етап нямаше как да се случи.

"Борисов с инстинкта си на политическо животно прецени, че има нов етап, че това ще се приеме. Това го върна в диалога с хората", коментира Райчев. По думите му премиерът най-вероятно ще успее да бъде номер едно на предстоящите избори, което "не значи мнозинство или управление".

Центърът на Борисов е застрашен от друга центристка партия с харизматичен човек, например Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в, коментира още Райчев. На тези първи избори обаче "като нова партия той играе само една игра – за легитимация, за идентичност", допълни той.

България не е имала по-успешна външна политика от сегашната, заяви Андрей Райчев, визирайки премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и отношенията му с лидери и от Запада и от Изтока. "Това е много сложен танц, персонален танц. Ако вземем предвид, че това е човек, който не знае чужд език, това е личен успех, дипломатически талант", заяви политическият анализатор.

Всяка балканска страна си има по една "Македония", подчерта в анализа си Андрей Райчев. По думите му всички имаме такъв проблем и сме базово под подозрението за национализъм.

Прилагателно и цар Самуил спънаха българо-македонската комисия

Според Райчев със Северна Македония се "разправяме за сенки и неща, които в Германия звучат като нещо дълбоко архаично". За него по-доброто решение е било да се акцентира на културния и образователен обмен.

"Това, за което трябва да настояваме, е те да гледат български филми и да установят, че всичко разбират и няма нужда от преводач, или да слушат български професор, който говори на български и нищо не се случва. А че разликата между нас ще остане, ще остане. Както между чехи и словаци, между германци и австрийци", каза още Андрей Райчев.

Последвайте канала на

Novini.bg
16452 32

Свързани новини

Коментари 32

Добави коментар
Доктор

2020.12.07 | 22:33

32
2 млн.ваксини ще ги слагат 1 млн.часа.Аз знаех че му хлопа дъската на този,ама не съм виждал първо,да поставят ваксина на един човек половин час и второ един човек ли ще ги прави в България.Това ще да е Бате Бойко.

2020.12.07 | 16:44

31
Слушах ,този нехранимайковец и боклук в социологията.Как може БСП ,да понася и вярва в лъжите ,измамите и чревоугодниичество на келепира .Пълен измамник ,глашатай и мерзавец.За това БСП ,е винаги в разкрачено положение ,заради като този манипулатор и нагаждач в зависимост от собствения си интерес
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2020.12.05 | 21:50

26
Райчев , бесепарският гьонсурат и боклук пак изпълзя от дупката си! Райчеев, ББ е шибал и товйта к.урва с 200-- също като Йончева, Манолова, Нинова, Мата Хари Бобокова! Затова не могат да го забравят и денонощно само БОЙКО, та Бойковиятим е в..... устата!
Митко

2020.12.06 | 21:30

30
за тях незнам,но ти си много възторжен и явно задоволен
do Doctor Elena DImitrov

2020.12.06 | 11:22

29
Виж са другаркЕ, ти явно гледаш само БСТВ.бг! Райчев е ампулата (мястото,където се събират лайната преди да излязат от г.ъзЪ) на БСП и радефф! За десен тестис или както ти правилно по медицински формулираш МЪДО, на другарЕ Райчев не му стига IQ-то. Мнението ти за ваксината си го слагам на мойто ляво мъдо! Иди да го издухаш на някой другар, защото явно спешно имаш нужда от вентилация на мозъчните ти две клетки, бесепарска к.урвоооо!

2020.12.05 | 20:27

24
Диалог с диктатор ама друг път!
К. У. Р за БСП

2020.12.06 | 11:13

28
Ами иди при "демократа" Ким чен Ун или при другаря ти Лукашенко, а най-добре при товарищ П.уткин и ги наречи с епитетите и съществителните, които бълваш в България срещу ЗАКОННО избрания МП на РБ! Не ти давам повече от 1 минута същестуване, гнусен бесепарски болшевико! Особено при КИМ, наречи го само веднъж "свиня" и за "тиква" няма да ти стигне времето пе.дeраст спосрански!
Бод Лив

2020.12.06 | 03:46

27
Петков, хапчетата!
Жулиен Гаков

2020.12.05 | 20:59

25
На Райчев му сложете 4 ваксини щом е толкова отворен!
Вуте

2020.12.05 | 16:24

14
А кой казва че трябва да сме еднакви с македонците. Никой не им отрича правото на самоопределяне, ако искат и марсианци да се пишат. Но да не пишат Гоце Делчев марсианец и да признаят коминтерновското решение на Сталин за създаване на македонска нация и език в услуга на сърбизирането на земите населени с етнически българи....

2020.12.05 | 19:53

23

2020.12.05 | 19:43

22
Даже и Райчев вече прогледна и ще ви каже и той: ГЕРБ ще отвее всички на следващите избори!

2020.12.05 | 18:59

21
Време е хората да дръпнем щепсела и на БНР .

Добави коментар

Водещи новини