Проф. Ангелов ще отговаря на депутатски питания в Комисията по здравеопазване

  • 04 декември 2020 17:50

  • 317
  • 2
Проф. Ангелов  ще отговаря на депутатски питания в Комисията по здравеопазване
© Булфото, архив

Здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов ще бъде изслушан в Комисията по здравеопазването. Това предвижда програмата за работа на парламента за следващия четвъртък, 10 декември. 

Заседанието е насрочено за 15.30 ч., а здравният министър ще трябва да отговори на актуални въпроси. 

Разделят страната на 7 региона за ваксинация срещу COVID-19, ето кои ще са първите групи

Вчера Ангелов беше в парламента, за да защити участието на България в общия европейски проект за ваксинация. От парламентарната трибуна той отново увери, че ваксината за COVID-19 ще бъде безплатна и доброволна. Той каза и към кои групи първо ще бъде насочена тя, когато пристигнат първите доставки. 

Парламентът одобри предложеното от Министерския съвет за участие на България в сключените от Европейската комисия и производителите на лекарствени продукти AstraZeneca, Sanofi и Pfizer Inc. и BioNTech Manufacturing GmbHand предварителни споразумения за покупка на ваксини във връзка с пандемията от COVID-19, както и предприемане на действия за сключване на договор за покупка на ваксини от Janssen Pharmaceutica NV.

Отхвърлено пък бе предложението на Корнелия Нинова към решението да се запише, че Министерският съвет се задължава да изготви национален план за ваксиниране на принципите на доброволно и безплатно ваксиниране.

А на официален брифинг тази сутрин бе представен Националният план за ваксинация.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
317 2

Коментари 2

Добави коментар
НЕ ПОДКРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ

2020.12.04 | 19:38

1
5 ГОДИНИ С. ТРИФОНОВ НИ КАЗВАШЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ТАЙНО СЕ УГОВАРЯШЕ С Б.Б ДА ВЛЯЗАТ 50% НЕГОВИ ХОРА ВЪВ ГЕРБ И КОГАТО Б.Б МУ ОТКАЗА ТОЙ ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ ПРОТИВ Б.Б СЪЩИЯТ С. ТРИФОНОВ БЕШЕ ПРИЯТЕЛ СЪС ИЛИЯ ПАВЛОВ И СЪС ГЕОРГИ ИЛИЕВ И ПРЕДЛОЖИ НИСКА СУБСИДИЯ ЗА ПАРТИИТЕ ЗА ДА СТАНАТ ОБЕКТ НА КОРУПЦИЯ И ЗАВИСИМОСТ ОТ СТРАНА НА БОГАТАШИТЕ И ОТ СЕГА КАЗВА ЧЕ АКО ТОЙ УПРАВЛЯВА ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯ ЗА ДА МОГАТ БОГАТАШИТЕ КАТО НЕГО ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ПЛАЩАТ КОЛКОТО ПЛАЩАТ И БЕДНИТЕ ХОРА КОИТО ЕДВА СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ ТОВА ЛИ ЩЕ Е ЧОВЕКЪТ КОИТО ЩЕ НИ СПАСИ ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО КОРУПЦИЯТА МУТРИТЕ И БЕДНОСТТА НЕ ВЯРВАМ НА ТОЗИ ЛЪЖЕЦ AKO TOЙ НИ УПРАВЛЯВА ЩЕ БЪДЕ КАТО Б.Б А НА НАС ВТОРИ Б.Б НЕ НИ ТРЯБВА НАЛИ
ПРЕСТЪПНИЦИТЕ В ЗАТВОРА!

2020.12.04 | 19:59

2
Спящите се ваксинират и плащат със здравето си! Будните пазят свободата и здравето си! Просто е.

Добави коментар

Водещи новини