Слави Трифонов: Има нова религия и върховният жрец е Борисов

В България има нова официална религия и нейният върховен жрец е министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Този на вид ироничен коменар направи тв водещият и лидер на "Има такъв народ" Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в.

В свой коментар във фейсбук той подробно разказва за карго-култа. 

"Карго-култът, наричан още „Култ към небесните дарове“, е странна религиозна практика, популярна все още в далечните острови на Меланезия. Това е в Тихия океан, някъде между Австралия и Хавай. Култът води началото си от 19-ти век, когато първите европейски търговци стигат до тези острови и избухва с невероятна сила през Втората световна война. Тогава на островите дебаркират американски и английски войски и започват – естествено – да получават доставки с продоволствие и оръжие, които самолети им спускат от небето", обяснява Трифонов. 

Борисов към своите от ГЕРБ: Чувам как ни хулят. Не сме безгрешни, но сме можещи!

Нека ви разкажа една история. Историята на една от новите световни религии – така наречения „Карго-култ“. Какво е...

Публикувахте от Слави Т. Трифонов в Петък, 4 декември 2020 г.

"Усещате ли накъде ви водя? Усещате ли как Карго-култът се е превърнал в основна религия тук, в България? Усещате ли кой е върховният жрец на тази религия? Европейските хора живеят успешно? Дай да видим какво правят и да го направим същото! Нямат корупция. Що? Щото имат закони и прокурори… Ми дай и ние ще изплетем от слама закони и прокурори. А на най-главния и каскет ще изплетем. Имат съдебна система, която работи? Бързо носете кокосови орехи и сухи съчки да изплетем една съдебна система. Я виж, че тя изглежда съвсем като тяхната. К'во като е от кал и сламки? Изглежда ли същото – изглежда. Нещо претенции? Онези борят коронавируса. Как? С карантина? Ми дай да изплетем една карантина от слама и ние. Ама в тяхната има държавни помощи за всички, които си стоят вкъщи, помощи за бизнеса и какво ли още не. Ми ние откъде да знаем? Нашата карантина я плетем от слама и на вид си е прекрасна", коментира още Трифонов, правейки заключението си и за ситуацията у нас. 

С лаконичния коментар "Отвън – същото като оригинала, отвътре – кухо" той посочва, че у нас също е назрял карго култът. 

Коментари

 1. 2020.12.27 | 19:11
  МУЧЕТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ , МУЧЕТЕЕЕ ГЕРБЕРИИИИИ ОЩЕ , ОЩЕ МАЛКО И ЩЕ ЯДЕТЕ СУХИЯТ НА , СЛАВИ . ВОЖДА ВИ ИМА ДА МУЧИИИ , ДА МУЧИИИ КАТО МРЪСНА КРАДЛИВА СВИНЯ
 2. 2020.12.07 | 15:22
  Ако млъкнеш ,славчо, може и да заблудиш някого, че, аха, ще кажеш нещо що-годе нормално, но ти си самозабравен селяндур! На изборите ще си го получиш.
 3. 2020.12.07 | 14:06
  Абе хора нищо лошо не казвам за Бойко нали разбирате че само искам да му стана КЛИСАР, да му бия камбаната и да прибирам паричките от иконите...
 4. 2020.12.05 | 09:59
  Този злоба който още не си е научил да говори правилно като кво що не може да се помири с провалите си научи младите на просташка музика и наркотици кои са тези които ще ме вярват дано не пропадне страната от тези отровни елементи които се канят до се коалират с него Той няма да моге сам и лъже за връзките си с Моя отровна трио псевдо демократична България Бог да пази България
 5. 2020.12.05 | 00:29
  Тоя боклук осакати две поколения деца с неговата чалга и кючеци! На сапун селянин долен!
 6. 2020.12.04 | 15:59
  много ти слаби сценаристите, момче-е-е...
  1. 2020.12.04 | 22:55
  2. 2020.12.04 | 18:07
   Чудя се дали Слави или президента Ради плещи повече глупости ?
 7. 2020.12.04 | 22:30
  Изплю камъчето. Дългия се притеснява че някой го измества като "върховен жрец"..... Ами с чалга и чекиджийски вицове явно вече не хваща дикиш и поклонниците му се преориентират....
 8. 2020.12.04 | 16:50
  Слави ти беше своеобразен мисионер в създаването на тази нова религия, чалгата която проповядваше изпили мозъците на почти всичко нормално което остана в тази страна след като комунистите решиха да я разградят...така че защо плачеш на чужд гроб...а га яде кюфтетата не рева .а ,боклук нещастен.
  1. 2020.12.04 | 20:34
 9. 2020.12.04 | 20:32
  Това комунистче одъртя,но не поумня.Все събира сценаристи да му редят умни мисли,но ме му се получи.И като шоубизнеса зацикли яко,рече да се изяви като много мъдър и в политиката.Ама пак си остава комундел.
 10. 2020.12.04 | 20:16
  Слави като всеки си има и недостатъци, но колко са като него смели, трудолюбиви, не корумпирани и кадърни? А драскачите по горе са л..на и половина и т.н. - да не ме отреже модератора.
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет