В Плевен решиха да поискат безвъзмездно от държавата за управление на част от парк "Кайлъка"

Общинският съвет /ОбС/ в Плевен днес реши да поиска безвъзмездно от държавата за управление на част от парк "Кайлъка", съобщиха от пресцентъра на съвета.
Поради нуждата от по-добра поддръжка, искането е насочено към 37 недвижими имота, публична държавна собственост, разположени от началото на парка - спирка "Моста", до хотел "Кайлъка" - най-масово посещавания район в защитената местност.


Въз основа на днешното решение кметът на Плевен Георг Спартански ще изпрати предложение до Министерския съвет чрез Областния управител.

Идеята е паркът да остане държавна собственост и да запази статута си на защитена територия, поясни председателят на ОбС Мартин Митев. Той отбеляза, че с решението на практика Община Плевен се ангажира с опазването и реновирането на съответната част от парковата зона.

За първи път общинските съветници в Плевен днес не са се събирали присъствено в зала за заседанието. Сесията е организирана изцяло през Интернет платформа онлайн и в нея са участвали всичките 41 съветници. Заседанието е продължило близо два часа.

Коментари

  1. 2020.12.03 | 15:35
    5 ГОДИНИ С. ТРИФОНОВ НИ КАЗВАШЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ТАЙНО СЕ УГОВАРЯШЕ С Б.Б ДА ВЛЯЗАТ 50% НЕГОВИ ХОРА ВЪВ ГЕРБ И КОГАТО Б.Б МУ ОТКАЗА ТОЙ ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ ПРОТИВ Б.Б СЪЩИЯТ С. ТРИФОНОВ БЕШЕ ПРИЯТЕЛ СЪС ИЛИЯ ПАВЛОВ И СЪС ГЕОРГИ ИЛИЕВ И ПРЕДЛОЖИ НИСКА СУБСИДИЯ ЗА ПАРТИИТЕ ЗА ДА СТАНАТ ОБЕКТ НА КОРУПЦИЯ И ЗАВИСИМОСТ ОТ СТРАНА НА БОГАТАШИТЕ И ОТ СЕГА КАЗВА ЧЕ АКО ТОЙ УПРАВЛЯВА ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯ ЗА ДА МОГАТ БОГАТАШИТЕ КАТО НЕГО ДА ПЛАЩАТ КОЛКОТО ПЛАЩАТ И БЕДНИТЕ ХОРА КОИТО ЕДВА СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ ТОВА ЛИ ЩЕ Е ЧОВЕКЪТ КОИТО ЩЕ НИ СПАСИ ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО КОРУПЦИЯТА МУТРИТЕ И БЕДНОСТТА НЕ ВЯРВАМ НА ТОЗИ ЛЪЖЕЦ AKO TOЙ НИ УПРАВЛЯВА ЩЕ БЪДЕ КАТО Б.Б А НА НАС ВТОРИ Б.Б НЕ НИ ТРЯБВА НАЛИ
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет