ГЕРБ празнува 14 години от създаването си

  • 03 декември 2020 14:22

  • 1915
  • 1
ГЕРБ празнува 14 години от създаването си
© Булфото, архив

ГЕРБ отбелязва днес 14 години от създаването си. Партията на премиера Бойко Борисов е сформирана на 3 декември 2006 г. Тогава настоящият министър -председател е кмет на София. С дясната си ръка Цветан Цветанов, с когото пътищата им се раделиха, започват да работят за изграждане структурите на ГЕРБ в страната. 

След краха на НДСВ и постоянните битки между десните формации българското общество бързо припознава ГЕРБ (Граждани за европейско развитие на България). Партията придобива голяма популярност като и до днес има най-голяма членска маса.

ГЕРБ печели парламентарните избори през 2009 г. и застава начело на страната. От тогава досега партията винаги е първа политическа сила. Два пъти обаче на премиера Борисов му се наложи да подаде оставка. Сегашният мандат е първият, който изглежда, че ще бъде довършен.

Сн. ГЕРБ

Въпреки антиправителствените протести през лятото и напрежението около пандемията от COVID-19, сегашното правителство, в което влизат и Обединени патриоти, дадоха да се разбере, че ще израт до редовните парламентарни избори. Те пък се очакват през март догодина.

Междувременно по случай годишнината от създаването на ГЕРБ членове и симпатизанти от цялата страна си честитят празника. От ГЕРБ-Сливен написаха във фейсбук: 

"На 3 декември 2006-а година се обединихме около една цел – да гарантираме развитието на България като пълноправна европейска държава и животът на българите да стане по-добър. 14 години по-късно, благодарение на всички Вас, на много работа и отдаденост на идеята, с която беше създадена ПП ГЕРБ, успяхме да постигнем това, което изглеждаше като трудно достижима цел. Благодарим Ви, че вече 14 години сме заедно, отдадени на каузата на истината и справедливостта – каузата на ГЕРБ. Благодарим Ви, че не се разколебахте и не се пречупихте. Благодарим Ви, че продължаваме да вървим напред с гордост и убеденост! Уверени сме, че когато всички сме заедно, обединени и гледаме в една посока, можем да се справим с всички предизвикателства!".

Честит 14-ти рожден ден на ГЕРБ, приятели! На 3 декември 2006-а година се обединихме около една цел – да гарантираме...

Публикувахте от ПП ГЕРБ-Сливен в Четвъртък, 3 декември 2020 г.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1915 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.12.03 | 21:22

1
Да пукнат дано

Добави коментар

Водещи новини