Над 800 млн. лв. европари за България през 2021 г. за справяне с последиците от пандемията

Пред следващата година България ще разполага с 804 млн. лева от инструмента REACT-EU за справяне с последиците от пандемията, обяви вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник на днешното правителствено заседание. В рамките на дневния ред Министерският съвет одобри финансовото разпределение за 2021 г. на средствата по оперативните програми 2014-2020 г., които ще бъдат осигурени чрез новия инструмент на Европейския съюз REACT-EU за преодоляване на кризата, породена от пандемията, съобщиха от правителствената пресслужба.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18686

Вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник изтъкна, че допълнително европейско финансиране до момента за справяне с последиците от кризата или за редуциране на пандемичните рискове не е постъпвало. "Всички средства се осигуряват за сметка на препрограмиране или местене на средства от традиционни приоритети от едни Оперативни програми в двата основни инструмента, които ни помагат да се справим с кризата. Това са ОП "Развитие на човешките ресурси" и "Иновации и конкурентоспособност", добави Дончев.

Премиерът Борисов: Всеки, който поиска, трябва да има достъп до имунизация

Подкрепата по REACT-EU се разпределя в два транша с бюджетите на ЕС за 2021 г. и 2022 г., като средствата за държавите членки за 2022 г. ще бъдат определени през есента на следващата година. През 2021 година за България ще бъдат финансирани мерки за подкрепа на инвестициите в продукти и услуги за здравно обслужване, инвестиционна подкрепа за малки и средни предприятия, схеми за заетост и подкрепа за самостоятелно заети лица. Предвидени са и средства, с които ще бъде продължен проектът "Топъл обяд" по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18686

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

 1. 2020.12.02 | 13:27
  Ohooooooo jte napravya baya şkavceta????????
 2. 2020.12.02 | 12:23
  Ох аааааааааааааа............., убрееееееее, машалааааааааааа!!!??? А, дали НОЩНОТО ШКАФЧЕ е ФОТОШОП????????? Между другото, някой да знае КЪДЕ е Г-н Гешев?
  1. 2020.12.02 | 12:52
   ухаа, представям си комунягите как мрат от завист!
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет