ГЕРБ организира онлайн конференция на тема "Политиката по климата и "Зелената сделка"-предизвикателства и възможности"

  • 30 ноември 2020 16:21

  • 451
  • 0
ГЕРБ организира онлайн конференция на тема "Политиката по климата и "Зелената сделка"-предизвикателства и възможности"
© ГЕРБ

Онлайн конференция на тема "Политиката по климата и "Зелената сделка" - предизвикателства и възможности" ще се проведе утре, 1 декември 2020 г. (вторник) от 10.00 часа, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Организатор на форума е Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ в сътрудничество с Фондация „Конрад Аденауер“ и Центъра за европейски изследвания „Вилфрид Мартенс“. Във фокуса на разговорите ще бъдат актуалните предизвикателства и възможности пред политиката по климата и Европейската зелена сделка. По време на събитието ще бъдат представени работата и мерките взети в тази посока на ниво ЕС и на национално ниво.

Ето с колко млрд. евро ще разполага България за проекти, свързани с прехода към неутрална по отношение на климата икономика

Онлайн конференцията ще бъде открита от председателя на Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“, заместник-председател на ПП ГЕРБ и кмет на София - Йорданка Фандъкова. Встъпителни речи ще направят и вицепремиерът Томислав Дончев, ръководителят на Бюрото на Фондация „Конрад Аденауер“ в София Торстен Гайслер и изпълнителният директор на Центъра за европейски изследвания „Вилфрид Мартенс“ Tоми Хухтанен.

Сред говорителите на форума ще бъдат председателят на енергийната комисия в Народното събрание Валентин Николов, заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков, ръководителят на дирекция „Международни връзки, Европа и изменение на климата“ в германското Федерално министерство на околната среда, защита на природата и ядрената безопасност д-р Карстен Зах и изпълнителният директор на Центъра за европейски изследвания „Вилфрид Мартенс“ Tоми Хухтанен. Модератор на дебата ще бъде председателят на Комисията по околната среда и водите в парламента Ивелина Василева.

Във видеоконференцията участие са потвърдили още представители от 13 дипломатически мисии в България, директорът на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) за България Анка Йонеску, постоянният представител на Световната банка за България, Чешката република и Словакия Фабрицио Дзарконе, председателят на Управителния съвет на Българската търговско-промишлена палата Цветан Сименов, председателят на КНСБ Пламен Димитров, заместник-генералния директор на НИМХ проф. Таня Маринова, заместник-председателят на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България Румен Радев, представители на Представителството на Европейската комисия в България и представител на Европейската инвестиционна банка. Във форума ще участват и близо 250 членове и симпатизанти на ГЕРБ от цялата страна.

Последвайте канала на

Novini.bg
451 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини