Първан Симеонов: Най-тежките дни предстоят

Представяните от опозицията апокалиптични картини за управлението не променят факта, че засега основните системи в държавата издържат. Въпреки общото усещане за губене на посока под натиска на политическа и протестна война, процесите в управлението вървят. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ политологът Антоний Гълъбов.

Най-важното нещо, за да бъдат спазвани мерките, е да бъде санкционирано неспазването им. Управляващите отказаха стриктно да налагат санкции. Ако искат управляващите да спечелят трайно доверие у хората, те трябва да видят, че онези, които не спазват мерките, ще бъдат санкционирани, заяви Гълъбов.

Имам усещането, че този път хората са по-уплашени от реалните данни за заразата, добави той.

В условията на криза в обществото няма да има желание за много резки движения. В същото време имаме един почти социален бюджет. Пролетта Борисов казваше "Ще видите колко ще е страшна зимата", за да мируват хората. Когато има опасност, хората стават по-малко взискателни към властта. Властта очаква хората да се поуплашат и да вземат едни пари. Не знам дали сметката им ще излезе, засега излиза, но най-тежките дни предстоят, коментира политологът Първан Симеонов.

От днес влизат в сила нови по-строги мерки заради COVID-19

Очевидно е, че ГЕРБ е в края на един свой цикъл. Много е възпалено масовото съзнание. Данните не говорят за катастрофален взрив, но усещането на хората е за хаос. Изглежда обаче, че управляващите ще опитат да играят за края на мандата, посочи той.

През последните години в здравната система се наливат все повече пари, но реформи не бяха направени. Очакваше се здравната система да изгърми някъде и тя явно гърми. Трябва да спазваме мерките, дори и да не ни харесват, защото по този начин обществото показва мъдрост и дисциплина. Опозиционните фактори трябва да спрат да бъркат проблемите на ГЕРБ и проблемите на България. Коронавирусът е проблем на България и не бива да се истеризира. Властта трябва да се научи да говори ясно, не през рамо в джип, и да поема отговорност. Не съм съгласен че има хаос, но има усещане за хаос, а това е достатъчно. Обществото в момента е объркано, но все още е толерантно към властта си, каза още Първан Симеонов.

Коментари

 1. 2020.11.28 | 14:12
  Слушайте човека бе! Всички знаем че политолозите от политика не разбират може пък да разбират от медицина
 2. 2020.11.28 | 10:07
  И ти ли врачуваш бе , майка ти да е ба гнусна
 3. 2020.11.28 | 04:30
  Много добре поддържана вагина, която служи и за уста
 4. 2020.11.28 | 02:38
  Каква е тая пичица космата от снимката?!
 5. 2020.11.28 | 01:15
  Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexconn.Com
 6. 2020.11.27 | 23:23
  махайте всички мерки, че хората ще измрат от глад! трайно безработните сега не могат да получават тия 24 лв и не могат да си намерят работа! как ще оцеляват чисто физически? глада е по страшен от вируса! който е световна конспирация на световните лидери...обикновена плевмония, заради нея ще убиете много повече хора и ще нанесете много повече вреди за години напред с тия ограничения и забрани! ако искате да лекувате вируса търсете причината при животните в Китай и третирането им...а не последствията да разделяте хората и да ги задължавате с маски! защитата за всеки човек от грипа си е личен избор за всеки, всеки сам си реша дали и как, без задължения и ограничения!
  1. 2020.11.28 | 01:04
   Ходи ги разправяй тия на мегдана в Бергамо да те е.ба в простия селянин от юга! Ама бегай веднага обратно за Сицилия или Калабрия преди да са те линчували бедни ми SUDitaliano от дупнишки произход!
 7. 2020.11.28 | 00:29
  Тоз пък от къде го изкарахте :Д
 8. 2020.11.27 | 21:48
  Този нали фантазираше за мащабни протести и падане на прсвителството всеки момент? Гладна(червена) кокошка просо сънува!
 9. 2020.11.27 | 19:59
  Кадрите на БКП/БСП продължават нагло да обикалят по телевизията. Само те вече си вярват. Време е населението да си пусне HBO GO и съветските ТВ-канали да фалират. Не се спряха да канят лъжливи идиоти и наглеци. Не заслужават и 1 стотинка за това, което излъчват.
 10. 2020.11.27 | 19:55
  Първанчо лъжлив, ще ти се изceра в устата лъжлива! Всеки ден лъжеш по телевизията, говедо мазно!
 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Избрано от Интернет