ВМРО: Вече е факт! Всяко дете ще има подкрепа от държавата

  • 26 ноември 2020 12:01

  • 1216
  • 0
ВМРО: Вече е факт! Всяко дете ще има подкрепа от държавата
©

Парламентът прие пакет от мерки с фокус подкрепа на грамотната раждаемост и справяне с демографската криза – до 300 лв. месечно за дете, останало без място в градините, пари за строителство на детски градини, подпомагане или цялостно поемане на таксите и т.н.

Всичко това стана възможно след като преди малко депутатите от управляващото мнозинство гласуваха текстовете в Закона за държавния бюджет. Още в петък те бяха одобрени на заседанието на бюджетната комисия. Народните представители се съгласиха, че в Закона за данъците върху доходите на физическите лица за 2021 г. всички деца ще получават помощи като данъчни облекчения за родителите. Доходната стълбица е следната:

4500 лв. за едно дете (450 лв.); 9000 лв. за две деца (900 лв.); 13500 за три и повече деца (1350 лв.). Родителите, които отговарят на подоходния критерий за т.нар. детски надбавки, ще имат право и на тях, и на данъчно облекчение.

Вижте какви данъчни облекчения ще може да ползвате догодина, ако имате деца

Текстовете бяха защитени в залата от заместник-председателя на ВМРО и съпредседател на ПГ „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов, поясняват от ВМРО.

Последвайте канала на

Novini.bg
1216 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини