Нинова: Играете си на доброто и лошото ченге докато хората умират по стълби!

  • 24 ноември 2020 14:04

  • 1289
  • 8
Нинова: Играете си на доброто и лошото ченге докато хората умират по стълби!
© Корнелия Нинова, фейсбук

Правителството продължава да действа на принципа „проба-грешка“ и след това все някой друг е виновен. Играят си политически игрички на гърба на народа. Вчера министърът на здравеопазването обяви нови мерки под условие, ако бъдат одобрени от Министерски съвет. Сега ще чакате два дни реакцията на хората, за да реши Борисов в сряда дали да бъде добрия и да отхвърли някои от тези мерки или да ги пусне. Това изтъкна в декларация от името на ПГ на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. Лидерът на социалистите настоя, че кабинетът още не е представил на депутатите плана за справяне с пандемията. 

"Правителството на Борисов не е актуализирало и не е привело в действие Националния план. Какво означава това? Първо, това е още едно доказателство, че когато Борисов управлява България, Народното събрание съществува проформа. Затова аргументирано твърдим, че той убива институциите, унищожава държавността и управлява авторитарно. Колеги от ГЕРБ, вие подкрепихте това предложение преди един месец. Направете си изводите сами. Въпреки тежката криза, той отказва чрез Националния план да създаде ред, предвидимост и сигурност за хората", коментира Нинова.

Тя коментира и обявяването на нови мерки, посочвайки, че пак се чака одобрението на Борисов, който пък го играе "доброто ченге".

"Приведох и аргументи: Ето ви доказателството: Вчера в 16:30 ч. премиерът заяви, че икономиката трябва да продължи да работи и не се налага никакво затваряне. Само половин час по-късно, министърът на здравеопазването обяви, че затваряте. Играете си на доброто и лошото ченге, докато хората умират по стълби и линейки между две болници", смята Нинова.

На живо: Депутатите подхванаха Бюджета за 2021 г.

И добави: 

За да направите пълен хаоса в държавата, новите здравни мерки, които ще доведат до нов срив в икономиката и бедност за домакинствата, по никакъв начин не са подкрепени с помощ за бизнеса и с грижа за хората. Излизат много въпроси, които вълнуват хората – тези родители, които ще остават вкъщи, за да гледат децата си - как ще бъдат компенсирани, ако са си взели платен и неплатен отпуск. Или малките и средни фирми, които ще затворят – какво да правят, освен да обявяват фалити. Какво да правят близо 200 хиляди самоосигуряващи се лица, които отново няма да ползват никаква държавна подкрепа. С тези аргументи, искам да кажа, че бюджетът, който искате да гледаме днес, вече е неадекватен на новата ситуация. Спрете с това безумие. Има алтернатива, има други решения – разумни, спокойни, държавнически и с грижа за хората.

Иначе от БСП не подкрепят проектобюджета за 2021 и днес поискаха неговото оттегляне. Предложението им обаче бе отхвърлено.

Последвайте канала на

Novini.bg
1289 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
bobi

2020.11.25 | 11:25

8
Искай от черепчето и дългуча!!!Като им дугнеш ще стане работата!!!
bobi

2020.11.25 | 11:24

7
Че и за жрица не ставаш!!!
bobi

2020.11.25 | 11:23

6
корнело,измря ти електоратът!!!Ко праим ся:-)))
Тази

2020.11.24 | 21:54

5
Мизерница,дето не вярваше че има ковид.Дано никога повече не видите власт,пари и парламент!Вие сте виновни.Вие приаовавахте хората да ходят по улиците и да разнасят зараза.Един ден ще ви линчуват!
8y9

2020.11.24 | 18:11

4
нагла, долна, мърша... селянка та дрънка, долна и гнусна...аман от тая напаст
nimportequi

2020.11.24 | 16:05

3
Но за Техноимпексова имаше място във ВМА и не вися по стълбите нали? Мутафчийски веднага я прие с лека хрема.

2020.11.24 | 14:29

1
Тая па! Дeбeл слoн вмиpисан! Освободи, четата разнасяща вируси ежедневно за да няма умpели по стълбите на болниците! Иначе трай... следващият път няма да си сред живитe

2020.11.24 | 15:25

2
Ти и Радев сте най-голямите виновници за смъртните случаи.Не си отваряй гнусната уста.

Добави коментар

Водещи новини