Георги Свиленски: Най-много ни притеснява отношението на държавата към гражданите

  • 23 ноември 2020 18:50

  • 1665
  • 9
Георги Свиленски: Най-много ни притеснява отношението на държавата към гражданите
© Кадър - БНТ

Къде е държавата, когато през лятото трябваше да се подготви здравната система? И днес видяхме какво става. Премиерът написа едно във Фейсбук, а един час по-късно здравният му министър предложи затваряне на държавата.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от БСП Георги Свиленски по повод предложените нови и по-строги мерки от страна на министъра на здравеопазването. 

Здравният министър предлага пълно затваряне заради COVID кризата в страната

"Нас ни притеснява отношението на държавата към гражданите. Защо на този брифинг на щаба липсваше социалният министър? Трябваше и тя да е там, за да обясни какви мерки ще се вземат за хората. За нас в момента пари се раздават, за да останат управляващите на власт, а не за реална подкрепа на хората. В момента нищо не е ясно, а гражданите трябва да се подготвят и да са наясно какво точно се случва. Ние сме предложили нашите мерки. Още преди месец обявихме, че трябва да има разделяне на COVID болните от останалите болни, а управляващите започнаха едва сега да го правят. Правителството раздава едни милиони, с които не се подпомагат реално най-пострадалите. Има едно залитане от едната крайност в другата, която само стресира гражданите", добави Свиленски.

Автобусни и таксиметрови превозвачи готвят протест, показват червен картон на управляващите

Той коментира и днешното решение на автобусните и таксиметровите превозвачи да протестират, заради непреодоляването от Народното събрание на президентското вето за инкриминиране на нерегламентираните превози. "Превозвачите трябва да обърнат своята критика към контролните органи, а не към БСП и президента. Контролните органи трябва да гарантират спазването на законите и да не се допускат престъпления. Утре, ако управляващите съберат 121 легитимни гласа, а не такива, които участват онлайн в заседанията на парламента, защото това е недопустимо и всички решения на НС след 6 ноември са нелегитимни, ние ще влезем в пленарна зала и ще защитим нашите предложения относно бюджета за следващата година", разкри Георги Свиленски как ще процедира левицата на утрешното извънредно заседание на парламента, на което ще се гледа на второ четене бюджета за 2021 г.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1665 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Кико

2020.11.23 | 19:02

1
Тъпунгер, изкарахте хората на площадите за да лапате повече и повече! Сега бил притеснен! За какво, дярия, кашлица, хълцане?
Аз Българин

2020.11.23 | 19:19

3
Ало гс комунист ходи при твоя ортак където събирахте цяло лято лумпени и крими боклуци да сваляте законно избрано правителство Лицемер Забрана за бкп с референдум Това е най голямата пандемия

2020.11.23 | 19:09

2
Свиленски, какво се правиш на ощипана мома, че не знаеш какво следва. Още през средата на октомври таксиметровите шофьори в София знаеха, че ще има затваря на държавата. Правителството успя да задържи затварянето с половин месец за да има движение. Нали пуснаха новия вирус за да пробват на кого се хваща повече.
ЗАЩО

2020.11.23 | 19:29

4
Не се забелясзва държава, която да се грижи за хората. Защо чак сега.Къде беше до сега този министър. Дори днес пратиха много хиляди ученици по училищата с цел да разменят заразите и да ги занесат по домовете си.Къде беше министърчето на образованието.Сигурно е работил десетина часа в някое училище. Кой учител работи нормално при тези условия, когато се страхува за живота си.Министрите не си развалят рахата в почивните дни да решет нещо. Може ли някой да посочи нещо направено навреме?Едва ли! И до 27 ще си бъркат в носовете и пак след дъжд качулка. Колко жертви са предвидени за пози период?

2020.11.23 | 19:35

5
то пък бсп само гледаше да взима, да не би да се грижеше за хората?!
Абе

2020.11.23 | 19:58

6
Боклук мазен комунделски,по вредни сте от пандемията идиоти!Че вие ме вярвахте че има вирус и подстрекавахте хората да ходят по улиците!И оня плъх от президентството на съд!
Ивайло

2020.11.23 | 20:38

8
Ей рогач, Деса сега сигурно вдига самолета на Муньо, ти за какво си се замислил?

2020.11.23 | 20:02

7
Скапан безполезник,ти лично какво си допринесъл за гражданите на тая държава??Дано ви прогонят от народното събрание завинаги ,крадливи лъжливи комунисти.
Позитански смрад

2020.11.23 | 21:54

9
Вашата м.й.а червена, изроди нагли! Цялата ви партия и резидент се бяхте впрегна ли да облъчване хората че няма Ковид, после срахте че има, но било обикновен грип, но несе умирало!? Цялата ви червена телевизия, тролове и гнусари журналисти даваха глас на тъпанари отричашти пандемията. Мъкнахте тъпунгера Мангъров да трови усилията на правителството и щаба, от студио на студио..!? И сега какво... смърдите Е.П.М. сополи червени!

Добави коментар

Водещи новини