Депутати от ГЕРБ и БСП в спор за нерегламентирания превоз и споделеното пътуване

Няма дефиниция какво е споделено пътуване, това е термин, наложен в практиката. Криминализирането на нерегламентирания превоз на пътници няма да засегне споделеното пътуване. Трябва да се прецизират текстовете. Това заяви пред БНТ зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов.

"Нерегламентирания превоз създават проблеми в сектора. Има хиляди проверки, но едва десетки наказани. Липсата на законови дефиниции довежда до неясности за прилагане на закона", каза по темата депутатът от БСП Иван Иванов.

ГЕРБ: Няма да се инкриминира споделеното пътуване

"Предлагаме широка обществена дискусия по въпроса", разкри народният представител от левицата. 

"Лобистки интереси няма в ситуацията. Трябва да пристъпим към действия и контрол на транспорта", съобщи депутатът от ГЕРБ. 

България остана една от малкото държави без регламент за фигурата на "вечния длъжник". По-големият проблем е да се намери баланс между интересите на длъжниците, разкри Ципов.

"ГЕРБ правят втори опит да решат проблема с "вечните длъжници". Подкрепяме първоначалната крачка на десницата", разкри Иванов от БСП. 

По повод пандемията от коронавирус, депутатът от ГЕРБ заяви, че ситуацията не се изпуска. "Проблем с медиците има не само нашата страна", коментира Красимир ЦиповКрасимир ЦиповКрасимир Ципов е български политик, народен представител в 41, 42, 43 и 44-то Народно събрание. На два

Коментари

  1. 2020.11.23 | 02:11
    Тези са изхвърлени от европа само едно вето да сложат и са свършени
  2. 2020.11.20 | 11:35
    Не да ми спорят а да принудят автобусите да намалят наполовина цената на билетите и тогава даже няма да могат да смогнат на пътници. Да ама няма да могат да крадат много управляващите.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет