Борисов ще участва на заседание на Европейския съвет относно действията на ЕС срещу пандемията

  • 19 ноември 2020 10:44

  • 625
  • 2
Борисов ще участва на заседание на Европейския съвет относно действията на ЕС срещу пандемията
© Министерски съвет

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще участва днес във видеоконференцията на членовете на Европейския съвет.

Акцентът на срещата ще бъдат действията на Европейския съюз в отговор на пандемията от COVID-19. Днешният разговор е продължение на видеоконференцията, проведена на 29 октомври, на която европейските лидери подчертаха необходимостта от засилване на колективните усилия за борба с пандемията и обърнаха специално внимание на политиките за тестване и ваксините.

Борисов за COVID-19: Трябва да внимаваме много, защото икономиките няма да издържат

На предишно заседание от 15 и 16 октомври лидерите обсъдиха координацията на равнище ЕС срещу COVID-19 и постигнаха съгласие редовно да разглеждат този въпрос. Целта е ЕС и неговите държави членки да работят заедно за укрепване на националните здравни системи и за ограничаване разпространението на вируса, като същевременно се предприемат и действия за смекчаване на социално-икономическите последици от COVID-19 и подкрепа за възстановяването на ЕС.

Последвайте канала на

Novini.bg
625 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
тиквата

2020.11.19 | 13:16

2
тиквата имаше цяло лято да подготвя болничната система за пандемията. а той обикаля с жипката сукаците да ми обяснява как се строи. сега навръх умирачката в държавата хванал докторите да ги разходи по новата магистрала да им покаже, да го похвалят какъв път направил към сърбия. ще ходим в белград, там дето най много ни мразят понеже сме православни славянски братя. ако могат и още няколко народности като македонската ще ни измислят.

2020.11.19 | 12:23

1
БиБитко ще предава от жипа.

Добави коментар

Водещи новини