Каракачанов: В Северна Македония не плюят толкова по COVID-19, колкото по нас

  • 18 ноември 2020 13:13

  • 4792
  • 17
© Булфото (архив)

По време на преговорите колегите от Скопие се държаха така все едно България е кандидат, а не те. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността по време на изслушването си в Народното събрание за Северна Македония,

Той отчете, че през годините Северна Македония е имала спрямо България лицемерна и враждебна политика.

По думите му фактите с договора са показали, че след решаване на проблема с Гърция, Северна Македония е започнала да си показва рогата.

Заев: Това е най-тежкото поражение на ЕС

Ескалацията на говора на омразата нараства през медии и през поведение на тяхната дипломация, но в същото време нищо не се промени по отношение на един от залегналите като клаузи в договора параграф, че след решенията на историческата комисия, ще следва промяна в тяхната образователна система и учебници. Напротив, работата на комисията след влизане на Македония в НАТО буквално беше блокирана, разясни още Каракачанов.

,,В края на краищата българската позиция по време на преговорите се е базирала само и единствено на Договора за приятелство и добросъседство, на рамковата позиция и потвърдена единодушно от българския парламент под формата на декларация. Не сме се отклонявали, не сме правили компромиси с това, което Народното събрание е потвърдило като позиция. Никой дори не си е мислил да го прави. Всъщност моето впечатление, че по време на разговорите колегите от Скопие се държаха така, все едно България е кандидат, а не те'', каза още Каракачанов.

Според него претенции за малцинства и езици няма как да бъдат споделени.

Предложихме да се направи допълнителен документ като допълнение на Договора от 2017 г., под формата на анекс, протокол, в който бяха заложени няколко неща, каза той.

Гърция защити България в спора ѝ срещу Северна Македония

Македонските граждани да зададат въпроса на своето правителство защо водиха такава политика, която доведе до това, че преговорите не започнаха.

По думите му последно време в македонските медии няма толкова публикации за коронавируса, колкото срещу България.

,,Говорът на омразата е част от една политическа практика, която цели изграждането на една нова, различна от българската идентичност, но въз основа на омраза на българския народ и всичко българско. Нещо, което не може да бъде позволено. Това е говор на омразата и проявите му. Най-накрая разговорите стигаха до една ситуация, в която трябваше да четем история и да си показваме документи. България се държа кооперативно до последния момент, защото България има своята ясна отговорност, която е поела не от европредседателството си, а по принцип води като политика от дълго време – да бъде фактор на стабилност, мир и ред на Балканите'', подчерта още министърът на отбраната.

Последвайте канала на

Novini.bg
4792 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар
Някой си

2020.11.20 | 01:16

17
50 на 50. Напълно прав е Каракачанов НО... И те знаят кво правите в БГ вие комунистите, ксто бойкп, каракачанов, димеонов и сие. Оставихте маса народ безпартиен без работа и се гъни макето в бг. Насила не става др. Бойко, каракачанов, вие имате участие във вземането ма решения при управлението на др. Ви Живков, та вие сте не демократи, а сте бивши бкп дс фоносници кгб на режима на бай Тошо. Много мъка има по вас. Що не кажете, като много сте загрижени, изгонихте точно тия.. Макета тракийци безпартийни, а ги заменихте с роми. Макета ви знаят отлично че не сте стока комунистите като всички от бкп герб бкп фпс бкп бсп. Крадци и по далаверите. И българите си отиват др. Управляващи. Именно от 11 г политика водена от вас. От 40 ап в блок има едва 10 живерщи семейства. Свиквайте бе казсл един маке и тракиец.. Иде друг народ, но не христоянски... Убихте еродираните, сега ще слушкате какро слушкахте ерго

2020.11.18 | 21:37

16
Що е маке се е ла...но

2020.11.18 | 16:36

15
Какви са тези скапаните калашници, M4 е най доброто

2020.11.18 | 16:02

12
кви са тия чируси с таза бойна екипировка ? това спец части ли трябва да бъдат?
Ала бала

2020.11.18 | 16:15

14
нинджи брат
Ала бала

2020.11.18 | 16:13

13
Руската олигархия в лицето на Белград правят всичко възмоно да не се случи това, както правят с Украйна с Молдова, Беларус, Грузия.Рано или късно нещата ще се променят.
Иво Аръшев

2020.11.18 | 15:54

11
Прав е Каракачанов , но Добросъседство и приятелство има с любов , а не с договор , което е извиване на ръце . Цялия процес е сбъркан . Отговорността за приемането , трябва да е на европейския съюз , а не на България. Разбира се , че ние не можем да признаем постоянни лъжи и език на омраза . Но това в което е . Единствения компромис , който България може да направи е , в учебниците им по история , да има описани и българската версия със съгласуване и контрол срещу интерпретация и лъжа от наша страна, за истината от наша гледна точка , паралелно с тяхната , както и спиране на език на омраза разбира се . Което , ще е много трудно да . Тяхното е от наложен изкуствен страх. Защото в цял свят различните хора търсят приликите в култури, език , за да се сближат , а тук е обратното. Да , ще кажете обърканост , ще има . Ала който е объркан не приема сляпо истината , а я търси . Така нека следващите поколения в Македония имат свободен избор и глад за истината .

2020.11.18 | 15:49

10
А,КОИ сте Вие,"другарЮ" Каракачанов по които ПЛЮЯТ?????????????????????
Ама

2020.11.18 | 14:24

5
Зтата световна война тръгва от Балканите, според предсказанията!!!
ПИЧ

2020.11.18 | 15:30

9
Колко си тъп, Саше! Ами тя, 3-та световна вече започна. Биологична, от Китай!

2020.11.18 | 15:13

8
Защото ТАМ няма ЗАПИСИ и НОЩНО ШКАФЧЕ!!!

2020.11.18 | 13:32

1
Този нагъл селяндур от Петрич е в предизборна кампания и създание на бившата комунистическа ДС по подобие на ББ , В.Симеонов и Магарешки. Именно те са хъм бивши агенти и крадци хъм се възползваха от прехода по най добрият начин и сега са големите " демократи" , които ограбиха България и напълниха шкафчета със златни монети и евра и се правят на големи патриоти със цел да мамят народа отново!

2020.11.18 | 15:02

7
Мноого тъпо парче си!

Добави коментар

Водещи новини