Румен Радев награди с Почетния знак на президента видни дейци в сферата на журналистиката

  • 17 ноември 2020 12:18

  • 2230
  • 23
© Пресцентър Президентство

Милен Гетов, Даниела Кънева и Лилия Райчева свързваме с едни от най-добрите традиции и висока класа в българската журналистика. Тяхната дейност е пример за отстояването на смисъла и честта на професията и безспорно могат да бъдат наречени съвременни будители. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който днес на церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2 удостои с Почетния знак на държавния глава тримата известни български журналисти. Отличията са признание за техния безспорен професионализъм, успехи и ценностен мироглед, съобщават от президентскияпрессекретариат.

В словото си на церемонията президентът подчерта, че дължим признание на онези журналисти, които с труд, талант и кураж са доказали през годините, че медията и обществото са съюзник в търсенето на новото, в отстояването на истината и защитата на неотменните права и ценности.

"Отговорността на журналиста пред аудиторията е да информира безпристрастно, да разкрива нови хоризонти, да анализира и критикува, но винаги уповавайки се на своята собствена съвест", заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. По думите на президента качествената журналистика изисква не само талант и труд, но и "смелост да рушиш догми, да преодоляваш ограничения и да оставаш верен на своите убеждения".

Държавният глава изрази увереност, че високите професионални и обществени оценки ще мотивират повече български журналисти да бъдат изразители на непокорния дух и нецензурираната съвест. Силата на телевизията да привлича и да възпитава многобройна публика личи в поредицата знакови продукции, плод на таланта на Милен Гетов", заяви държавният глава. Доайенът на българската журналистика получи отличието на президента за неговия значим принос към българската журналистика, за отстояване на високи художествени и нравствени стандарти в културния и обществен живот на страната и по повод отбелязването на неговата 95-годишнина.

Румен Радев ще удостои български дейци в сферата на журналистиката с Почетния знак на президента

Даниела Кънева беше отличена от държавният глава за значимия принос към българската журналистика, за отстояване на професионализма и достойнството в българската медийна и обществена среда. Стотиците й репортажи са класически образци на интелигентна, вдъхновяваща и отговорна към зрителя публицистика, подчерта президентът Радев.

Държавният глава изтъкна, че визията на Лилия Райчева за качествена журналистика оживява в създадените от нея телевизионни предавания, сред които е и известното на всички българи "Минута е много". Проф. Райчева бе удостоена с Почетния знак на президента за своя значим принос към българската журналистика, за отстояване на високи художествени и образователни  стандарти в развитието на обществото и по повод отбелязването на нейната 70-годишнина.

От името на удостоените с Почетния знак на президента Даниела Кънева определи отличията като жест и признание към работата, която журналистите в България са призвани да вършат. "С малко изключения и много изпитания във времето България винаги е била земя на силни журналисти. Надявам се в новото поколение да се появят хора, които гледат на нашата професия като на призвание", заяви още тя.

Novini.bg
2230 23

Свързани новини

Коментари 23

Добави коментар
Бунтата

2020.11.17 | 20:47

22
Боклуци!!!! Ще лижете г...ъ на вашия шмекер още много. А Радев не можете да му стигнете нивото НИКОГАА.
Вашето име

2020.11.18 | 10:18

23
Правилно, че никой не може да стигне това ниво. То никой не може да стигне толкова ниско.
David Alfandari

2020.11.17 | 15:29

18
Капана щракна и защита опашката на РАДЕВ. Сега му остава само да вие от болка.. Космически нива делят Радев от Борисов, този доблестен патриот. Скоро кликата на недоразумението Радев, ще се изяде от вътре.Падението му ще бъде невероятна гледка за зрителя. Радев ще търка наровете по затворите.
Бунтата

2020.11.17 | 20:45

21
Па много си отворен бре???? Ша кажеш,че со от сеитара нс боклука #бб
една батка от пазарджишкия

2020.11.17 | 15:33

19
айди дье, ний чакаме отдавна тоз ньежен гИнИрал с малкото юмруче! Шъ му го вкарваме всеки ден в г.ъзЪ заедно с ощИ две- три некъпани паламарки и шЪ му викаме радефф - к.урвооо, радефф - к.урвооо!
Пешо манафа

2020.11.17 | 15:39

20
Журналята сте за затвор а не за награди!
David Alfandari

2020.11.17 | 15:28

17
В България е гробна тишина, народът ни от ярост онемя . По улиците хората се щурат търсят Радев за да му го турят !!!!
а

2020.11.17 | 15:27

16
Любовница на два щата (докато е женен) ,апартаментни далаверки ,избран от Решетников и избран с "даренията" на социално слаби и пенсионери ,кремълски агент - създал агентурна мрежа в Президентството ,заклет лобист на ГРИПЕН (защо ли) ,подстрекател на опит за държавен преврат и на бунтове и метежи (в съучастие с Божков и Ц. Василев) ,многократен нарушител на (кажи-речи всички текстове на Конституцията) и т.н.т ,и т.н.т. - кой (ли) ще е той
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2020.11.17 | 15:26

15
Наградил е отличилите се по време на метежа л.айномети на паралелната държава , финансирана от търсените от ИНТЕРПОЛ престъпници василев и божков!
а

2020.11.17 | 15:26

14
“принципният и доблестен” пишман президент е бъркал в държавни офиси под полата на негова служителка и подчинена.Същата той назначава на втори договор за оказаните сексуални услуги.Кукловодите му ги принудиха да се бракуват ,за да му наложат измамната визия за изборите,че е честен човек,глава на семейство и натовски генерал.
Ох

2020.11.17 | 13:14

9
Бабикян как така нее награден

2020.11.17 | 14:08

13
Ян Бибиян имал проблем с фалшивия си сайт. Божков не му бил платил домейна.
Ох

2020.11.17 | 13:40

12
Не не кана рачева къде е
Бай Тошо

2020.11.17 | 13:26

11
Радев е тъпанар и НЕВЯНЕН.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини