Румен Радев награди с Почетния знак на президента видни дейци в сферата на журналистиката

  • 17 ноември 2020 12:18

  • 2253
  • 23
© Пресцентър Президентство

Милен Гетов, Даниела Кънева и Лилия Райчева свързваме с едни от най-добрите традиции и висока класа в българската журналистика. Тяхната дейност е пример за отстояването на смисъла и честта на професията и безспорно могат да бъдат наречени съвременни будители. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който днес на церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2 удостои с Почетния знак на държавния глава тримата известни български журналисти. Отличията са признание за техния безспорен професионализъм, успехи и ценностен мироглед, съобщават от президентскияпрессекретариат.

В словото си на церемонията президентът подчерта, че дължим признание на онези журналисти, които с труд, талант и кураж са доказали през годините, че медията и обществото са съюзник в търсенето на новото, в отстояването на истината и защитата на неотменните права и ценности.

"Отговорността на журналиста пред аудиторията е да информира безпристрастно, да разкрива нови хоризонти, да анализира и критикува, но винаги уповавайки се на своята собствена съвест", заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. По думите на президента качествената журналистика изисква не само талант и труд, но и "смелост да рушиш догми, да преодоляваш ограничения и да оставаш верен на своите убеждения".

Държавният глава изрази увереност, че високите професионални и обществени оценки ще мотивират повече български журналисти да бъдат изразители на непокорния дух и нецензурираната съвест. Силата на телевизията да привлича и да възпитава многобройна публика личи в поредицата знакови продукции, плод на таланта на Милен Гетов", заяви държавният глава. Доайенът на българската журналистика получи отличието на президента за неговия значим принос към българската журналистика, за отстояване на високи художествени и нравствени стандарти в културния и обществен живот на страната и по повод отбелязването на неговата 95-годишнина.

Румен Радев ще удостои български дейци в сферата на журналистиката с Почетния знак на президента

Даниела Кънева беше отличена от държавният глава за значимия принос към българската журналистика, за отстояване на професионализма и достойнството в българската медийна и обществена среда. Стотиците й репортажи са класически образци на интелигентна, вдъхновяваща и отговорна към зрителя публицистика, подчерта президентът Радев.

Държавният глава изтъкна, че визията на Лилия Райчева за качествена журналистика оживява в създадените от нея телевизионни предавания, сред които е и известното на всички българи "Минута е много". Проф. Райчева бе удостоена с Почетния знак на президента за своя значим принос към българската журналистика, за отстояване на високи художествени и образователни  стандарти в развитието на обществото и по повод отбелязването на нейната 70-годишнина.

От името на удостоените с Почетния знак на президента Даниела Кънева определи отличията като жест и признание към работата, която журналистите в България са призвани да вършат. "С малко изключения и много изпитания във времето България винаги е била земя на силни журналисти. Надявам се в новото поколение да се появят хора, които гледат на нашата професия като на призвание", заяви още тя.

Последвайте канала на

Novini.bg
2253 23

Свързани новини

Коментари 23

Добави коментар
Руменчо юмручето

2020.11.17 | 12:53

1
Какъв е почетният знак на Радев - медал с изобразено вдигнато юмруче на фона на знамето на Русия ли е ?

2020.11.17 | 12:59

4
с вдигнат юмрук и рога

2020.11.17 | 12:55

2
Радев ти разбираш ли значението на думата “съвест”или нямаш друг повод да се покажеш и да къкънежиш?
Ох

2020.11.17 | 12:56

3
А кана рачева наградилия за добрата служба към БКП . А всички останали слуги на БКП че останат разочаровани че неса наградени. Сашо Динков коритарев карбовски Георги Атанасов ДС агент стари колезич пъстрашкова блъсков и ред ред други щесе сърдят
Вашето име

2020.11.17 | 12:59

5
Бих казал, че всеки който му се върже на тоя е пълен тъпак, но каквото и да се каже за него и тези около него... и най голямото наказание няма да е достатъчно за такива петна. Каквото са посяли, това ще жънат!

2020.11.17 | 13:00

6
Следващата ти работа каква.ще е,може би вето?

2020.11.17 | 13:04

7
Нищо правенето,плюенето,алчността,жаждата за еднолична власт,дори това да съсипе страната ни за десетилетия на голяма почит и уважение от телевизията.
любопитко

2020.11.17 | 13:06

8
А Васко Черепа между наградените ли е ?
Ох

2020.11.17 | 13:14

9
Бабикян как така нее награден

2020.11.17 | 14:08

13
Ян Бибиян имал проблем с фалшивия си сайт. Божков не му бил платил домейна.

2020.11.17 | 13:19

10
Копелдак смотан.. Срам за страната
Бай Тошо

2020.11.17 | 13:26

11
Радев е тъпанар и НЕВЯНЕН.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини