Борисов на съвещание с Щаба и здравния министър за COVID-ситуацията: Имаме много оздравели

  • 16 ноември 2020 10:58

  • 15841
  • 28
© Министерски съвет

Продължава усилването на болниците и обезпечаването на страната с всички необходими медикаменти. Броят на оздравелите от COVID-19 се увеличава, като по-сериозен натиск върху здравната система има в областните центрове София, Благоевград, Пловдив, Бургас и Шумен.

Това беше докладвано на министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г от министъра на здравеопазването Костадин Ангелов на днешното работно съвещание в Министерския съвет.

Проф. Ангелов за COVID-19: Няма да ви лъжа, време е за обединение!

В срещата участваха също председателят на Националния оперативен щаб и началник на ВМА Венцислав Мутафчийски, директорът на Националния център по заразни и паразитни болести и член на щаба Тодор Кантарджиев, главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев и директорът на „Пирогов“ Асен Балтов.

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов изтъкна, че за петте по-натоварени областни центъра е създадена организация за повишаване на болничния капацитет, както и за включването по места на специализанти, които също да оказват помощ.

Председателят на Националния оперативен щаб и началник на ВМА Венцислав Мутафчийски заяви, че във ВМА се разкриват още 4 клиники за ковид лечение.

По отношение на снабдяването с медикаменти министър Ангелов беше категоричен, че всички лечебни заведения ще бъдат снабдени с необходимите медикаменти. По думите му проблем е презапасяването на хората с лекарства, като добави, че допълнително 20 000 опаковки от най-търсените медикаменти предстои да влязат на свободния пазар. Осигурени са и лекарства за бременните жени.

Търговците на едро с лекарства гарантират запълване на липсите на пазара

Всички присъстващи на срещата при премиера Борисов потвърдиха позицията си, че самолечението е категорично опасно и българските граждани следва да търсят лекарска помощ и да не се използват безразборно антибиотици.

По отношение на дейността на аптеките министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г разпореди здравният министър да проведе среща с представители на Българския фармацевтичен съюз, на която да бъде обсъдено какви са допълнителните възможности в сферата.

В рамките на срещата бяха изразени резерви по отношение на масовото тестване. Според главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев това би дало единствено „моментна снимка“, която обаче след 24 часа ще бъде различна.

По темата с кадровия потенциал Кунчев изрази позиция, че е от голямо значение министърът на здравеопазването да има възможност да командирова кадри. За антигените тестове на срещата беше споделено мнението, че използването им е подходящо за спешната помощ, лечебните заведения, РЗИ, в случаите, когато има ограничен ресурс на PCR тестове или при тестване на по-големи колективи от хора.

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г беше категоричен, че гражданите могат да помогнат много както на себе си, така и на здравната система като продължават да спазват основните утвърдени принципи – дезинфекция, дистанция и дисциплина.

„Разчитам на хората – можем да бъдем по-дисциплинирани, можем да бъдем по-самосъхраняващи се. В същото време имаме и доста оздравели, което също е добър показател“, отбеляза Борисов.

По думите му спазването на мерките е от изключително значение за предотвратяването на разпространението на COVID-19, а личната отговорност на всеки един човек, заедно с разумните и балансирани мерки ще спомогне да се преодолее кризата.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
15841 28

Свързани новини

Коментари 28

Добави коментар
ясновидец

2020.11.17 | 09:41

28
от този вирус не се оздравява,пораженията върху органите са жестоки и те могат да се проявят не само след тежките симптоми, но и във времето
Dopk

2020.11.16 | 15:28

27
Да чета и мися че няма смисъл просто с две думи мися че това е една виртуална игра
Косача

2020.11.16 | 14:55

26
Косача всеки който трябва да умре ще умре смъртта спестява мъки и пари
РАДЕВ - КРАМОЛА - КАКВО РАБОТИ ...?

2020.11.16 | 13:23

9
КРАМОЛА РАДЕВ - ЗЪЛ И ТЪРСИ САМО НАПРЕЖЕНИЕ И СВАДИ --...РАДЕВ Е НАЙ ГОЛЯМОТО НИЩО В ЕВРОПА ..!

2020.11.16 | 14:24

25
така е! варно е за резидента!

2020.11.16 | 14:20

22
Да обаче имаме най-голямата тиква в света.
каквото

2020.11.16 | 14:04

21
каквото и плювнелив, каквото искаше и цецито да работи.

2020.11.16 | 13:32

12
Заради хаоса с противоепидемичните мерки и задълбочаващата се здравна криза лекарски асистенти и фелдшери излязоха с официална позиция, в която обявиха - снемат доверието си от управляващите и в частност здравния министър проф. Костадин Ангелов. От там категорично заявиха, че единственият полезен за народа акт е оставката на правителството. От съюза категорично заявиха, че страната ни е на прага на здравна катастрофа, за която предупреждават от години. Наблюдавайки логичното задълбочаване на здравната криза в страната ни, свързана с неадекватно поведение на Министерство на здравеопазването и хаотичните действия на правителството свързани с Корона вирусната пандемия УС на БСЛАФ излезе с официална позиция. Ето и становището: „Българският съюз на лекарските асистенти и фелдшерите” /БСЛАФ/ България преживява дълбока здравна криза в тежки условия на пандемия от COVID-19 при сериозен медицински кадрови дефицит, в резултат на липса на адекватна и далновидна здравна политика. Афишираните от МЗ и управляващите от ГЕРБ твърдения, че всички имат достъп до високо квалифицирана медицинска помощ, са видно несъстоятелни. България е на дъното на всички здравни европейски и световни позитивни класации и на челни места във всички негативни класации, поради липса на качествено здравеопазване.

2020.11.16 | 14:23

24
и кои са лекарските асистенти, те какво вършат, чували сме за лекари, медицински сестри, санитари, фелдшери - според образованието, а лекарските асистенти какво за завършили?!
Лекарски асистенти и фелдшери поискаха оставката н

2020.11.16 | 13:37

14
Заради хаоса с противоепидемичните мерки и задълбочаващата се здравна криза лекарски асистенти и фелдшери излязоха с официална позиция, в която обявиха - снемат доверието си от управляващите и в частност здравния министър проф. Костадин Ангелов. От там категорично заявиха, че единственият полезен за народа акт е оставката на правителството. От съюза категорично заявиха, че страната ни е на прага на здравна катастрофа, за която предупреждават от години. Наблюдавайки логичното задълбочаване на здравната криза в страната ни, свързана с неадекватно поведение на Министерство на здравеопазването и хаотичните действия на правителството свързани с Корона вирусната пандемия УС на БСЛАФ излезе с официална позиция. Ето и становището: „Българският съюз на лекарските асистенти и фелдшерите” /БСЛАФ/ България преживява дълбока здравна криза в тежки условия на пандемия от COVID-19 при сериозен медицински кадрови дефицит, в резултат на липса на адекватна и далновидна здравна политика. Афишираните от МЗ и управляващите от ГЕРБ твърдения, че всички имат достъп до високо квалифицирана медицинска помощ, са видно несъстоятелни. България е на дъното на всички здравни европейски и световни позитивни класации и на челни места във всички негативни класации, поради липса на качествено здравеопазване. България е сред първите места в света по стопяване на населението с катастрофални демографски показатели и ниска продължителност на живота, вследствие на лошо здравеопазване.

2020.11.16 | 14:22

23
дрън-дрън, къде заявиха това
ЗАЩО

2020.11.16 | 13:35

13
Северна Корея (с население от около 25 милиона души) е обявила, че е през ноември са били извършени над 12 000 теста и е нямало нито един заразен.
nimportequi

2020.11.16 | 14:01

20
Отиди да провериш защо.
ivan

2020.11.16 | 13:57

19
Много си кух братле. Опитай се да стигнеш до Севрна Корея и ще разбереш отговора на безсмисленият си въпрос.

2020.11.16 | 13:55

17
Борисов К.у..р.вво долна за килчета и евро загроби цяла нация! Нацист!

2020.11.16 | 13:56

18
Мутра повярвала си че е диктатор с подкрепата на Полицията взимаща парите за децата хахаха мизерията е пълна ! Евала полицаи !
wtf!?!?!??!

2020.11.16 | 13:51

16
излекували се, а не излекувани!!!
Аз

2020.11.16 | 13:42

15
Тези лекари които се оплакват да вървят да работят другаде аз знам какво представляват дълго е И не е за разказване бойко борисов води умело българия напред и ще управлява още един мандат има ред има развитие има успехи това е а вие злободневни драскач и напуснете

Добави коментар

Водещи новини