Каракачанов: България направи много за Северна Македония

  • 13 ноември 2020 11:01

  • 1671
  • 2
© Народно събрание

България е направила много за развитието на Северна Македония, като я подкрепи и за НАТО. Ситуацията обаче с членството в ЕС е по-деликатна. България няма да направи компромис с опитите да се изфабрикува историята. Това стана ясно от думи на вицепремиера и министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността в парламента.

България няма как да приеме една идентичност, изградена на фалшива история и на антибългарска основа. Спорът въобще не е до една или друга личност в историята. Не е изобщо до личността на Гоце Делчев. Той е само една от големите, но не и единствените личности, която е обект на фалшификация от тогавашната Народна република Македония, ФР Югославия и днешна Северна Македония, заяви пред депутатите той.

Соломон Паси: Мястото на Македония е в ЕС, а не на изток от Черно море

Каракачанов каза, че българската позиция се придържа твърдо към Договора за добросъседство, който е и одобрен от Народното събрание.

Иначе БСП поиска премиерът Бойко Борисов да даде разяснения за Северна Македония. Вместо него обаче в парламента дойде вицепремиерът. 

Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността обясни, че това е тема, подобна на COVID-19, по която трябва всички да намерят консенсус. По думите му по отношение на Северна Македония обществото ни е на едно и също мнение, че трябва да отстояваме своите интереси. 

Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността призна, че много европейски представители не разбират същността на проблема. 

"Нарочно не представям пред вас конкретни предложения и текстове. В края на краищата в дипломацията има принцип на конфиденциалност, която все пак се спазва. На срещата в Берлин България отново е заявила своята позиция. За съжаление от Скопие по един некоректен начин тази информация изтече в преиначен вид. България не е подписвала нищо и не е правила компромис", категоричен беше още той.

Каракачанов опроверга по този начин спекулациите, че вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева е подписвала "нон-пейпър" документ за Скопие, а след това страната ни го е отхвърлила. 

Последвайте канала на

Novini.bg
1671 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
АСЕН ИЛИЕВ

2020.11.13 | 12:18

2
ДОЛНАТА, МРЪ СНА КУ РВА - БЪЛГАРИЯ, "ПОДАРИ" ТАНКОВЕ НА МАКЕДОНИЯ, ЗА ДА СИ ИМА ТАНКОВА БАЗА ТАМ, КОЛ ХОЗНАТА СВИНЯ :) А ТАНКИСТИТЕ ПИЯНСТВАТ В КЮСТЕНДИЛ :)

2020.11.13 | 11:51

1
Не искаме никаква северна македония бг вън от Ес за винаги и всички гербажии в затвора

Добави коментар

Водещи новини