Транспортният министър разкри кои превозвачи са най-тежко засегнати от пандемията

  • 11 ноември 2020 08:23

  • 1484
  • 6
Транспортният министър разкри кои превозвачи са най-тежко засегнати от пандемията
© БНТ

Транспортният бранш представлява превоз на хора и стоки. По време на пандемията най-силно засегнато е свободното движение на хората заради ограниченията и самоограниченията. Това каза в сутрешния блок на БНТ министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети.

Най-силно засегнати са железниците – около 20-30% по-малко пътникопоток. Силно засегнати са автобусният сектор, както и авиопревозвачите, заяви той.

В този период, в който има намаляване на приходите на превозвачите, намесата на държавата е много чувствителна. Искам да уверя превозвачите, че следващата година субсидиите и компенсациите ще бъдат увеличени, посочи Желязков.

В момента реализираме една мярка, с която автобусният бранш ще бъде подпомогнат с 30 млн. лева. Това е пряка помощ, като размерът ще е достатъчен, за да покрие оборотните средства. За следващата година компенсациите са в размер на 1 млн. лева за крайградските линии и такива в труднодостъпни местности. Стоим твърдо зад бранша във всичките му компоненти, подчерта транспортният министър.

Росен Желязков и Лъчезар Борисов ще подпишат договора за безвъзмездна финансова подкрепа за автобусните превози

Той поясни, че се водят преговори с Турция за допълнителни разрешителни за търговия в сектора на тежкотоварните превози. Работи се и по осигуряване на средства за ликвидност в размер на до 2 млн. лева. Най-важното при товарните превози е създаване на условия за преодоляване на административните бариери, както и преодоляване на ефекта от пакета "Мобилност". Искам да уверя колегите от бранша, че ще извоюваме най-доброто е рамките на законодателството, което ще осигури оцеляване на българския бизнес, каза още Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети.

Последвайте канала на

Novini.bg
1484 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Гражданин

2020.11.11 | 10:59

6
А ЩЕ УДЪЛЖАТ ЛИ ВАЛИДНОСТТА НА ГОДИШНИТЕ ВИНЕТКИ.........СЛЕД КАТО БЯХА ЗАТВОРЕНИ ГРАДОВЕТЕ ИНЕМОЖЕШЕ ДА СЕ ПЪТУВА?
боковид до 2020

2020.11.11 | 10:38

5
"Министърът разкри", че най-засегнат е Ж.П. сектора, но субсидиите отиват при ифкончетата-убийци от автобусната мафия на банкянската свинчуга. Логично, а?
Petkan

2020.11.11 | 10:24

4
Трябва да се спре глобализацията ! Ако не можеше всеки да си пътува до Китай, нямаше да стане така !

2020.11.11 | 09:28

2
А защо са засегнати не се ли запитаха и кой е виновен да се жалват пред къщата на диктатора защото той остави нещата извън контрол.

2020.11.11 | 10:09

3
лeле какво РАЗКРИТИЕ - заглавията на новини.бг РАЗКРИХА безпомощността на журналистите им и бедния им речник - всичко за тях е конспирация и разкритие, транспортният минисът СЪОБЩИ, ИНФОРМИРА, но не и РАЗКРИ, НАЛИ????!!!!!!
Онзи

2020.11.11 | 09:23

1
Кой бе тези дето ви пълната гушата Петко Метко Илян Пимка и Ташак а шофьорите кучета ги яли стоят с часове и дни по граници и фирми всеки се подиграва Тираджия а кой доставя стоките в магазина я се за мислете бе кифладжии.

Добави коментар

Водещи новини