Екатерина Захариева за Северна Македония: Пропагандирането на омраза към България няма как да се толерира

  • 10 ноември 2020 08:25

  • 2150
  • 8
© БНТ

В сутрешния блок на БНТ вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на потвърди, че премиерът на Северна Македония Зоран Заев ще пристигне днес в София. Двамата премиери ще говорят по отношение на отворените въпроси, но не бих казала, че присъствието му е свързано с изцяло по процеса на присъединяване, посочи тя. Борисов и Заев ще бъдат днес съдомакини на срещата на върха на страните от Берлинския процес.

Това е първото по рода си председателство от две държави  и за първи път две държави от региона са съпредседатели. Целта на този процес е да сближи държавите от региона. Приоритетите на процеса са икономика и свързаност, добросъседство и сигурност, заяви Захариева.

Тя информира, че вторият тест на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за коронавирус е отрицателен.

В София ще пристигне и министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи.

Това, което днес ще подпишат лидерите на страните от Западните Балкани, е успех за това председателство. Мисля, че и двете държави могат да се похвалят с добре постигнати цели, каза външният министър.

България винаги е споделяла със Северна Македония опита си от членството си в Европейския съюз. Сатанизирането на Българя, че е единствената държава, която настоява за изпълнението на критериите, не е съвсем вярно, коментира Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на.

Зоран Заев пристига лично в София за среща с Бойко Борисов

Важно е, че днес лидерите ще бъдат заедно, ще се видят и физически. Нека се опитваме да изпълняваме договора в дух за добра воля, вместо да се опитваме да заобикаляме и отлагаме разпоредбите и да търсим вина там, където я няма, отбеляза тя.

В Северна Македония ма над 15 000 антибългарски публикации, има надписи срещу страната ни по табели, наричат ни фашистки окупатор. Пропагандирането на омраза към съседа няма как да се толерира. Не знам как е възможно такова отношение към страна съюзник в НАТО, каза още Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на.

Нека се върнем към изпълнение на договора, нека се върнем към добросъседския тон, призова тя.

Последвайте канала на

Novini.bg
2150 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Вес

2020.11.10 | 10:27

5
И нищо няма да се промени .Географската област С .Македония е държавица изцяло под контрола на Сръбските и руски тайни служби.Всичките им политици без изключение,медии учени всичко е българомразци .Няма и как да е друго след 50 години сръбско владение. Целта е да се пробутат като сръбски и руски троянски в ЕС. Ние обаче се оказахме неочаквана пречка .Браво на правителството и бг службите .

2020.11.10 | 12:06

8
забравяш

2020.11.10 | 11:48

7
забравяш албанските и турските.

2020.11.10 | 08:35

1
От тая по-грозна е само Ангелковата.
не

2020.11.10 | 11:21

6
замесничката на ангелкова виждал ли си я пази боже аз да още не мога да спя
долния тикволиз

2020.11.10 | 09:04

3
Не-знам за майка му ама грозното си с гррозно, по-лошото е че е и тъпа,а за тъпотата никви корекции не помагат.

2020.11.10 | 08:57

2
Манекенките са на друг сайт. Майка ти по-красива ли е?
другарко

2020.11.10 | 09:27

4
другарко, как влязоха тия в нато. любов ли пропагандираха????

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини