Дипломат: България може да попадне в изолация заради Северна Македония

  • 10 ноември 2020 07:52

  • 10633
  • 12
Дипломат: България може да попадне в изолация заради Северна Македония
© Булфото, архив

Никой не разбира нашата позиция и никой не я подкрепя така, както беше обявена. България може да попадне в международна изолация. Нашата позиция не се подкрепя. Това смята Любомир Кючуков, дипломат и бивш зам.-министър на външните работи.

Гърция също беше изолирана, но Гърция и България решават два коренно противоположни въпроси. Гърция се опитва да докаже, че няма нищо общо със Северна Македония, а ние – че всичко ни е общо, коментира той пред бТВ.

Зоран Заев пристига лично в София за среща с Бойко Борисов

"Става дума за македонизма, който е идеология. След това, което ние направихме, според мен в Скопие спокойно може да започнат честванията на македонизма. Това генерира сериозни антибългарски настроения. България направи не малко, но направи и много грешки", продължи още Кючуков.

По неговоите думи Северна Македония провокира скандалите, ние влизаме в този капан обаче.

България е на път да откаже да подкрепи преговорната рамка на Северна Македония за членството й в Европейския съюз. Заради разногласията днес премиерът на западната ни съседка Зоран Заев пристига в България за среща с Бойко Борисов. Двамата отдавна демонстрират добри отношения, но въпреки това двете държави остават разделени във виждането си какви отстъпки трябва да се направят.

Последвайте канала на

Novini.bg
10633 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
иван иванов

2020.11.11 | 16:58

12
този човечец комунист кючуков е тъпак не само няма да ни блокират ами ще ни ръкопляскат а даже трябва да прекъснем дипломатически отнощения и след време ще ги въстановим отнощенията с албанците и косоварите а ти кючук махни се и не се вясвай
Божинката

2020.11.10 | 08:46

3
Македонски маймуни! И те са като турските маймуни, само че са македонски.
боковид до 2020

2020.11.11 | 12:02

11
в сравнение с гейберо-патреотичните унтерменши от ОПГ "Охранени патриоти-ГРОБ", дори маймуните са връх на еволюцията, независимо дали турски, македонски или виетнамски.
СТАМБОЛОВ

2020.11.10 | 10:29

9
Този мишок е участник в хибридната атака срещу нашата страна и е руски слуга! Изолация!? Нали сме равноправен член на ЕС и ние диктува е правилата, които важат за всички. ЕС е създаден след една касапница и неговата цел е мир и общи правила основно за опазване на този мир. Но Русия, която няма точка около границите си, където да няма проблеми, не иска такъв мир. И всячески се стреми да влияе за раз единението на ЕС. Затова, не трябва на такива, като този мишок, да им се дава гласност!

2020.11.10 | 11:54

10
много точно казано ...да допълним само че всичко лошо което идва у нас е от Изток....Османци преди векове....после руския ботуш.....сега китайския вирус
Хахахаха

2020.11.10 | 10:14

8
Айде сега чак изолация заради .....северна македония Една малка тоталитарна държавица без свободни медии ???Да се твърди подобно нещо е смешно и страшно тъпо.Коя е тази държава освен сърбия дето ще иска да има проблеми с България .Една от най големите и важни страни на Балканите заради северна македония? Или този историк иска да на убеди че Западняците най голямата им мечта е да видят Албания и македония в ЕС.?Напротив много ще се радват даже ако си останат там където са Само преди няколко месеца ги спря франция . Стига сте писали простотии .

2020.11.10 | 10:01

7
Подкрепям позицията на правителството за СРМ! Най-после! А дипломатчето да си трае, че толкова години такива като него все се снижаваха и премълчаваха историческата истина! Сега или никога! Нека Европа си припомни как е създадена изкуствено една нация от българи! Как изкуствено е създаден един език-с дата и година на създаване от определени хора! Стига мълчание! Не ни плашете с изолация! България е в правото си да защити историята си!
Ох

2020.11.10 | 09:25

6
Много е тъп Гърция доказвала че няма нищо общо със Северна Македония . Напротив гърците твърдят че Македония е грътска от краи време . И във каква изолация ще изпадне да попитам дървеният философ от ДС
Ноно

2020.11.10 | 08:51

5
Първо в България веднъж завинаги да си изясним произхода,а чак после да говорим за други.държави а?!!Защото едни в България се имат за руснаци,други си търсят произхода в Деярбекир,а 3ти като мен се имаме за едно от най-старите ЕВРОПЕЙСКИ общества и култура и големия проблем е,че анадолците взехте да ставате много и сериозно да ни рушите имиджа последните 20 години!!
познаващ добре червената СГАН

2020.11.10 | 08:51

4
Старата рана на българската външна политика - Македония- беше отново много ловко отворена от гнусните подлоги на Москва - БСП и най-вече от руските грждани с български паспорти на ръководни позиции в РБ - другаря СерГЕй Станишев и мерзавката Елена Офшорната Милйончева! Простата и нагла приватизаторка от Крущовица беше изиграна много елементарно! Естествено, че не е никак трудно да прецакаш една глупава и амбициозна селянка като нинова, но тя е особено ярък символ за безпомощността на България след 1944 по отношение на македонския въпрос.След 1944 няма нито един кадърен политик, който да разбира от дипломация. Напротив простак до простака и един чалгарски народ, който слуша всеки, който му пее това, което иска да чуе! На България не й остава нищо друго освен да гласува за приемането на Македония в ЕС. Другият вариянт е прегръдка с Русия, което е и целта на хибридната атака от Москва. Продажните болшевики от БСП за пореден път предадоха България като сега вината ще бъде прехвърлена отново на ИСТИНСКОТО БЪЛГАРСКО ПРАВИТЕЛСТВО! БСП иДПС не трябва да получат повече от 10% на следващите избори, ако искаме БЪЛГАРИЯ да се оправи и да поеме пътя към ЕВРОПА, ЗАПАДНА ЕВРОПА!
Бай Васо Сърбеца

2020.11.10 | 08:22

2
Я да го духат тея от снимката

2020.11.10 | 08:17

1
България е в изолация поради простата причина, че не е повдигала въпроса досега и никой извън Балканите не знае за него. Той е нов за всички други. Решението в да се работи - да се преведат учебници, статии, те емисии, книги от северномакедонски на Английски и френски и да се види цялата им омраза и лъжа. И също - да платят по един билет до Брюксел на Канзуров, Ризински, Владо Перев, Патър Колев все българи от СРМ да им обяснят лично.

Добави коментар

Водещи новини