Бойко Ноев: България трябва да прояви стратегическо търпение към Северна Македония

  • 05 ноември 2020 07:41

  • 1980
  • 1
Бойко Ноев: България трябва да прояви стратегическо търпение към Северна Македония
© Кадър бТВ

Дипломатът Бойко Ноев коментира, че 72% от българите искат да се сложи ред на взаимоотношенията ни с Македония. Трябва да се чуе позицията на Бойко Борисов. 

Той смята, че това може да доведе до проблем във външната ни политика. Отправи и директни критики към премиера, който е прехвърлил отговорността на историците.

"Сега разбираме, че този договор не споделя нашите интереси.. Договорът в чл. 12 е за създаване на междуправителствена комисия. Тя трябва да се събира всяка година. Тя досега се е събрала веднъж от 2017 г. Ние днес ли разбрахме, че имаме тези проблеми, които ни изправиха, че ние сега обясняваме чак на нашите съюзници защо сме недоволни", коментира Ноев пред бТВ.

И подчерта, че гърците десетилетия наред обясняваха на всички какъв е проблемът с македонците и накрая светът разбра.

Андрей Ковачев категоричен, че няма да търпим манипулациите на Скопие

"България трябва да прояви стратегическо търпение по отношение на Северна Македония. Ние не бързаме за никъде. България не спира Северна Македония за никъде, само, че никой не е казал, че точно днес или утре трябва да започнат преговорите за членство в ЕС. Ние няма какво да преговаряме по историческите факти. Няма как историческата комисия да реши политическите въпроси. На първо място - правата на българските граждани", заяви още Бойко Ноев.

Той обърна внимание на това, че Северна Македония не признава българите като част от обществото. Българите не са зачетени, смята Ноев. 

"Защо липсваме ние от тяхната Конституция?", запита още той.

Последвайте канала на

Novini.bg
1980 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Перо

2020.11.05 | 08:23

1
Албанците са ги претопили тези прошляци! Какво ни интересуват шепа безродници?

Добави коментар

Водещи новини