Марияна Николова откри международни хранителни изложения

  • 04 ноември 2020 14:24

  • 285
  • 0
Марияна Николова откри международни хранителни изложения
© Министерство на туризма

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и откри в София международни хранителни изложения, съобщиха от министерството. Подобни форуми са платформа за среща на бизнеса, за обмяна на опит и добри практики, заяви министърът. Тя допълни, че те дават възможност да се види актуалното състояние на сектора, да се коментират трудностите и предизвикателствата, както и да се набелязват мерки и дейности за развитието му.

Кулинарията, храната и виното са неразделна част от туризма, той е преживяване и именно те надграждат и оформят цялостното преживяване на едно пътуване и създават специфичния "вкус" на една дестинация, каза вицепремиерът. Тя информира още, че отчитайки важността на този сектор, Министерството на туризма съвместно с Университета по хранителни технологии /УХТ/ в Пловдив и шефготвачи разработват Национално меню. Подготовката му е на финален етап и планираме скоро да представим инициативата, каза министърът.

Марияна Николова се срещна с румънския посланик

Министър Николова посочи, че повече от 10 години нейният професионален път е свързан със земеделския бранш и добре познава неговата същност. За мен подкрепата му и ползотворното му развитие са не просто служебен ангажимент, а лична кауза, защото знам каква ключова роля имат както за икономиката на страната, така и за хилядите заети хора в този отрасъл, и не на последно място - за туризма, подчертала още вицепремиерът.

Министър Николова пожела успех на изложенията и е апелирала всички стриктно да спазват трите "Д" - дистанция, дисциплина и дезинфекция.

Последвайте канала на

Novini.bg
285 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини