Искрен Веселинов: Единствено България няма процедури за защита на вечния длъжник

  • 03 ноември 2020 09:14

  • 753
  • 6
Искрен Веселинов: Единствено България няма процедури за защита на вечния длъжник
© Кадър бТВ

В началото сме на една дълга икономическа криза. От 2008 г. сме длъжници на българските граждани, които се оказаха в капана на тогавашната криза. Останаха без жилища и дължаха големи суми на банките. Това смята депутатът от ВМРО Искрен Веселинов, който коментира Закона за защита на физическите лица при неплатежоспособност.

По думите му трябва да се регламентира проблемът.

„Ние сме единствената европейска държава, която няма процедури за защита на вечния длъжник“, обяви той.

Веселинов каза още, че става въпрос за това, че може да стане някой длъжник заради някаква криза.

ВМРО внесе в НС закона за личния фалит

„При 5-годишната защитена процедура има защитен минимум на доходите. Всичко останало отива към кредиторите за изплащане на задълженията. Ако обаче се установи, че длъжникът е недобросъвестен, той не получава защита. В края на този период това вземане се заличава.

Последвайте канала на

Novini.bg
753 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Анонимен

2020.11.03 | 10:40

6
Много наглост. Пеевски е на годините на много, 1980. А на неговата възрадт, честни, умни, красиви ударени.. Малко съвест. Нищо оротив оеевски. Не го познавам. Млад човек, наживял се на 40 години, а има мъже на неговата жена, не, а са кадърно родени откъде да ги погледбеш.не им липсва, но вие ги убихте в смесените.. И женски майки, бягайте, далеч от този град..

2020.11.03 | 10:36

5
Оставка

2020.11.03 | 10:33

4
... Но когато ти вземат имота.. Каза го един заможен бизнесмен.. Хванах връзки и в центъра на хс взех на дъшеря си имот на безценица. Той е ит увград, зетя му е в икономическа полиция с връзки(не завиждам, защито бизнесмена е не лош човек, военен пенсионер и шофьор на автобус) българинм е зетя и снахата им. В БГ с честност не става, а с далавери.. За всичко де. Не се обиждайте за истините. Същото си бе по тж, 70 години ви стигат, но кой, коя, кои сме ние да казване на енп и света истините. Бъдете здрави. Днес е мъгла, очакваме и за бас честните граждани на България някой слтнчев ден, и на налата улица да изгрее, а не само на бандитската, нарциса се.
Хайде

2020.11.03 | 09:57

2
Хайде вече се размърдайте и го приемете този закон, нали все Европа следвате, само при нас банките те щавят доживот, познавам човек който изтегли 100 хиляди, заложи си имота, през годините върна близо 140 хиляди, взеха му имота и продължават да го тормозят, това никъде го няма, ставаш им роб. Щом ти дават кредит срещу залагане на имот би трябвало да ти го вземат и да те освободят, но не ставаш им роб защото държавата не те защитава с нищо
вземат

2020.11.03 | 10:05

3
вземат ти имота, продават го и гасят кредита. ако не стигнат парите продължават да те гонят. ако са по-вече ти дават разликата.
трябва

2020.11.03 | 09:42

1
трябва да се инкременира задлъжняването. но може да ходиш дефакто да крадеш пари от кредитните институции, след това да не ги връщаш и да се правиш на ощипана мома. че и защита да получаваш. влизаш в затвора, там ще чукаш камъчки докато си изплатиш дълга. така много хора ще се замислят кога могат и кога не могат да вземат кредити. иначе си е чиста кражба.

Добави коментар

Водещи новини