Депутат от БСП: Няма как извън Национален съвет да потвърдя дали ще подкрепим Румен Радев за нов мандат

Политологът Мария Пиргова заподозря, че БСП и ГЕРБ ще си стиснат ръцете в отстраняването на Румен Радев от президентския пост при следващите избори за „Дондуков“ №2, но Иван Ченчев от групата на БСП изрази категоричното си съмнение, че подобен сценарий е възможен. Двамата коментираха темата в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“.

„Категорично не съм съгласен с предходния ви гост. Ние сме различна партия от всички останали. Няма как, който и да е от нашата партия, включително и Корнелия Нинова, да обещае на Румен Радев втори мандат. Всички хора при нас ще трябва да си кажат своето мнение. Предният път дори имаше 50 кандидатури преди да стигнем до нашето решение“, каза Ченчев по адрес на евентуалния следващ кандидат-президент на БСП през идната есен.

Политолог: Отношенията между БСП и Румен Радев са странни

Той отказа да сподели мнението, както на депутат, така и на гражданин, дали БСП би сключила коалиция с някоя от извънпарламентарните партии, заявяващи управленски амбиции, като „Имат такъв народ“ на Слави Трифонов, „Изправи.се.БГ“ на Мая Манолова и „Демократична България“ на Христо Иванов.

„Мисля, че Корнелия Нинова не е нашият централен нападател, а е по-скоро треньорът на БСП. Под нейно ръководство не сме загубили нищо. Преди това имаше 11 поредни загуби партията. Тогава нямаше вътрешна опозиция, въпреки този факт. След това се получи така, че на всички избори имаме повишаване на резултата, включително и парламентарните, европейските и местните, които визирахте. Аз дори сега смята, че БСП ще стане първа политическа сила“, каза още Иван Ченчев, включвайки се в спортната метафора за водещите фигури на предстоящите парламентарни избори през пролетта.

Народният представител не присъства в студиото на предаването, а разговорът се проведе по телефон, тъй като е бил принуден да изчака резултата от своя PCR тест, след като преди ден стана ясно, че Корнелия Нинова е настанена на лечение във ВМА с доказана коронавирусна инфекция. Той сподели новината, че тестът му е отрицателен.

Коментари

 1. 2020.11.01 | 01:09
  Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexconn.Com
  1. 2020.11.01 | 15:58
   не ма!!!
 2. 2020.11.01 | 15:57
  Другарите са овладели майсторството с много думи да не казват нищо, тива беше патент на царя, но те го надминаха.
 3. 2020.10.31 | 18:25
  И, кога ще се сдушите с герб?
  1. 2020.10.31 | 19:26
   заедно - НИКОГА!!!
 4. 2020.10.31 | 18:50
  MUNCO ot slavianovo! Huge COCK for Munco and his mistress desa!
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет