Хасан Адемов: Бюджет 2021 поставя началото на края на финансовата стабилност

  • 29 октомври 2020 17:56

  • 2361
  • 5
Хасан Адемов: Бюджет 2021 поставя началото на края на финансовата стабилност
© Кадър: бТВ

Бюджетът за догодина още не е внесен в Народното събрание, но е минал през Националния съвет за тристранно сътрудничество. До 31-ви октомври трябва да влезе и в деловодството на парламента. Това заяви в ефира на предаването "Лице в лице" по bTV председателят на социалната комисия в Народното събрание Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва.

,,С този бюджет се поставя началото на края на финансовата стабилност. Дефицитът в него ще е за около десет милиарда лева, макар че аргумента на управляващите е, че във всички европейски държави за догодина се очаква да имат дефицити в бюджета'', коментира Адемов.

МС одобри проекта на Закон за държавния бюджет за 2021 година

По-важният въпрос е как този финансов ресурс ще бъде използван. На преден план излиза ефективността за разходите, като за социалната сфера са предвидени около 3,5 млрд. лева. Да, политиката по доходите е важна и тя трябва да бъде приоритет, но какво ще е целеполагането на тези средства, обясни още той.

,,В дискусията за бюджета не съм видял нито един анализатор, който да е подкрепил този бюджет, което е странно. Този бюджет не е добър, защото под рубриката борба с кризата се прокарват и някои предизборни мерки. Като например повишаването на пенсиите. Тези 50 лева, които се раздават, можеха да бъдат използвани за други цели, защото това са 106 млн. лева на месец. Тези пари можеха да се използват за преизчисляване на всички пенсии, например, но такава е била преценката на правителството и то ще носи отговорност'', допълни Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва.

По отношение на противоепидемичните мерки Адемов изрази мнение, че най-големия проблем е, че все още българските граждани нямат доверие в мерките, защото те са колебливи и закъснели.

Студентка по медицина: Не сме достатъчно подготвени за ситуацията, но сме готови да помогнем

Трябваше да бъдат предприети малко по-рано. Недоверието към правителството е на ниско ниво и то се прехвърля и към мерките, заяви той и препоръча студентите по медицина да бъдат използвани като помещен персонал, а не да лекуват пациенти в отделенията по COVID.

Последвайте канала на

Novini.bg
2361 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
към българина

2020.10.30 | 13:19

5
хей мухльо прати жена си при един рязан и след това ДОКАТО НЕ СЕ ОБРЯЗВАШ ДАЛИ ЩЕ ТИ ДАДЕ ПУ..А
мони

2020.10.30 | 07:17

4
Не им остават пари за харчене като вземат управлението с БСП.
Българин

2020.10.29 | 18:26

3
Ходи в Турция при ерДоГАН да ти е.ба майката рязана болшевишка! Турската лира е много стабилна и турската икомика е цъфнала та вързала! айде е.бавай си майката чифутска в АНАдола ши.бан отоманец!

2020.10.29 | 18:20

2
Тези 3.5 милиарда ако извадем неграмотните, ще се удовоят точно за 5 години братчед, вич помисли защо в кючеците е отговора
4иганин

2020.10.29 | 18:13

1
бе ти и от бюджети ли разбираш оправи международното положение налепи плочките в сараите прогони вируса изсече гората на странжа планина а сега не видял и не прочел бюджета но се изказва от името на доган и русофилите дето не искат да имаме 5 танка и 8 самолета купени от бюджета

Добави коментар

Водещи новини