Борисов ще участва във видеоконференция на Европейския съвет по въпросите на COVID-19

  • 29 октомври 2020 15:05

  • 460
  • 3
Борисов ще участва във видеоконференция на Европейския съвет по  въпросите на COVID-19
© Фейсбук

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще участва във видеоконферентно заседание на държавните и правителствени ръководители на страните членки на ЕС по въпросите на COVID-19, което ще се проведе днес.

Във фокуса на разговора между лидерите ще е необходимостта от засилване на колективните усилия за борба с пандемията, както и обмяната на опит и информация за най-добрите практики срещу новия вирус. Акцент ще бъде поставен върху тестването и проследяването, както и върху ваксините.

В рамките на неформалната видеоконференция премиерът Борисов и другите държавни и правителствените ръководители ще обсъдят как да може да бъде постигнат общ напредък по въпроса за бързите тестове. По-конкретно това означава проучване на общ подход за тяхното внедряване и използване, потенциално обмисляне на общи прагове за ефективност, както и по-добър мониторинг и контрол след като тестовете бъдат приложени.

Премиерът благодари на световни лидери, отправили пожелания за бързото му възстановяване

Очаква се лидерите да доразвият общия подход към ваксините, което включва потенциална работа по критериите за разпределение между държавите-членки, общ списък с приоритетни групи за получаване на ваксини и предотвратяване на логистични забавяния. В дневния ред е и дискутирането на възможностите за улесняване на взаимопомощта между държавите членки на ЕС.

Видеоконференцията се провежда в контекста на заключенията от състоялото се на 15 и 16 октомври т.г. редовно заседание на Европейския съвет в Брюксел. Тогава лидерите направиха оценка на епидемичната обстановка, която е безпрецедентна и предизвиква много сериозна загриженост. Бе приветстван още постигнатият до момента напредък по цялостната координация на равнище ЕС срещу COVID-19, включително препоръката

Последвайте канала на

Novini.bg
460 3

Коментари 3

Добави коментар
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2020.10.29 | 16:51

3
Кой го бръсне за слива в Европа тоя доказан от Върховния съд лъжец?.
нали е болен???

2020.10.29 | 16:43

2
тоя болен ли е или пак симулира и лъже. да се скатава

2020.10.29 | 16:33

1
Твар гнусна !

Добави коментар

Водещи новини