Екатерина Захариева поздрави новия външен министър на Сърбия с встъпването му в длъжност

  • 28 октомври 2020 22:09

  • 472
  • 0
Екатерина Захариева поздрави новия външен министър на Сърбия с встъпването му в длъжност
© bulphoto (архив)

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на поздрави по повод встъпването му в длъжност новия министър на външните работи на Република Сърбия Никола Селакович и изрази увереност, че отличните отношения между двете страни ще продължат да се развиват, основани на взаимно уважение, доверие и открит диалог, съобщават от външно министерство.

„Уверена съм, че отношенията между нашите две държави ще продължат да се развиват на основата на принципите на добросъседство и искрено приятелство, в интерес на благополучието на нашите два народа и на развитието и стабилността на целия регион на Югоизточна Европа“, посочи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на в поздравителна телеграма до Никола Селакович.

Премиерът Бойко Борисов поздрави Ана Бърнабич за преизбирането ѝ за министър-председател на Република Сърбия

Външният ни министър потвърди подкрепата на България за европейската интеграция на страните от Западните Балкани, сред които е и Сърбия.

„България е силен поддръжник на европейската интеграция на държавите в нашия регион. Използвам случая да изразя готовността на българската страна да сподели своя опит в това отношение с един от най-близките ни съседи, какъвто е Сърбия, в дух на взаимопомощ и добра воля“, пише още в поздравителната телеграма от Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на.

Тя изрази увереност, че външните министерства на двете страни чрез отворена и ефикасна комуникация ще работят за разрешаване на всички въпроси от двустранния дневен ред и за развитие на близки добросъседски отношения между България и Сърбия в интерес на двата народа.

Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на отправи покана към Никола Селакович да посети България, когато обстоятелствата, свързани с пандемията от коронавирус, позволяват това.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
472 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини