Ген. Константин Попов: Важно е как ще построим света за тези, които ще дойдат след нас

  • 27 октомври 2020 14:29

  • 403
  • 2
Ген. Константин Попов: Важно е как ще построим света за тези, които ще дойдат след нас
© Народно събрание

Важно е как ще построим света за тези, които ще дойдат след нас.

Това заяви председателят на Комисията по отбрана в Народното събрание ген. Константин Попов по време на международната конференция „Да подготвим НАТО и съюзниците за бъдещите предизвикателства“. Тя беше организирана от Софийския форум за сигурност, Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“, департамента по Публична дипломация на НАТО, Центъра за изследване, изграждане и усъвършенстване на способности на НАТО за управление на кризи и реагиране при бедствия, с подкрепата на Министерството на отбраната и Фондация „Конрад Аденауер”. Сред обсъдените теми по време на дискусията бяха предизвикателствата пред сферата на сигурността, новите технологии, които могат да подобрят способностите на НАТО, съобщават от пресцентъра на Народното събрание.

Ген.Константин Попов: Трябва да уважаваме българската армия

Ген. Константин Попов подчерта значимостта на темата в контекста на кризата с COVID-19 в световен мащаб, както и разработването на стратегии, визии и планове с перспектива от 10 – 12 години напред. По думите му е ценно да се чуят най-много гласове, становища и позиции, които да бъдат част от бъдещите решения.

В конференцията участваха още заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов, заместник-министърът на външните работи Петко Дойков, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков, експерти от неправителствения сектор, представители на международни организации. Директно онлайн от Брюксел се включи и заместник-генералният секретар на НАТО Мирча Джоана.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
403 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Пехотинец

2020.10.27 | 17:40

2
Света е построен генералче а как ще го оставите зависи от това колко ще го разрушите
Обикновена Пунта Мара

2020.10.27 | 17:33

1
Г- н генерал, с НОЩНОТО ШКАФЧЕ, строителството няма как да стане, просто е НЕВЪЗМОЖНО!!! ЛОШОТО е, че и Вие разбирате това, но........ !?!?!?

Добави коментар

Водещи новини