Джамбазки към Заев: Не се правете на "завалия" и че не знаете кой е Гоце Делчев

  • 26 октомври 2020 13:03

  • 5115
  • 0
Джамбазки към Заев: Не се правете на "завалия" и че не знаете кой е Гоце Делчев
© Булфото, архив

Евродепутатът Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО – отново коментира пререканията със Северна Македония. Той разкритикува премиера Зоран Заев, който вчера обяви, че неговата страна няма териториални претенции към България.

"Зоран Заев продължава да се прави на "завалия". Иначе казано, на недоразбрал. Никой не си е и помислял, че можете да имате териториални претенции към България, почитувани премиере. Това би било прекалено нахално, дори за безкрайните възможности на югоносталгичарската "фела", коментира Джамбазки във фейсбук.

Ивайло Цветков - Нойзи: Не може ли Гоце да е македонец от български произход и да вървим напред?

"Не, не искаме от вас да декларирате, че нямате териториални претенции към България. Не си измисляйте оправдания и "ходове". Искаме от вас да не издавате нови документи и ново гражданство на Гоце Делчев. И да спрете да се правите, че не знаете, че Гоце Делчев се е самоопределил еднозначно, неоспоримо и собственоръчно. За българин. Че е учил в българско училище, бил е български учител, български офицер, български революционер. И това е безпощадната историческа истина. Никой не ви пречи да го почитате. Но не и да позорите делото и паметта му с недостойни сърбо-комунистически игрички", заяви още той.

Последвайте канала на

Novini.bg
5115 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини