Доналд Туск: Борисов е в беда, допусна явни грешки, включително и в личния си живот

Борисов допусна явни грешки, включително и в личния си живот.  Това заяви председателят на Европейската народна партия Доналд Туск в телефонно интервю за Радио Свободна Европа. ГЕРБ членува в ЕНП и има петима евродепутати. 

По повод разпространените снимки от спалнята на Борисов в резиденцията му в "Бояна" Туск каза, че министър-председателят му е споделил за случката по време на среща между двамата. "Все още си спомням тази наша среща с Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Той се опита да обясни подробно целия скандал и звучеше много откровено. Историята му беше наистина, донякъде страшна, подходяща и за сценарий на криминален филм или интересен роман. Сега сериозно - да, той е в беда. Той допусна явни грешки, включително и в личния си живот. Беше напълно откровен с мен", обясни председателят на ЕНП. 

"Ще запазя дискретност, защото разказът му звучеше като изповед. И ви моля да ми позволите да бъда по-дискретен, защото ставаше дума за личния му живот. Но все още вярвам, че той е способен да докаже, че е ако не идеалният демократ, поне все още демократ", казва още Доналд Туск.

Той заяви, че не иска да оправдава всички грешки, направени от Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. "Познавам го от толкова много години и знам, че той все още има добри намерения. Но добрите намерения със сигурност не са достатъчни в политиката. И затова имаме нужда от повече действия, повече усилия от ГЕРБ и Борисов, за да ни убедят, че та наистина са решителни в борбата им срещу корупцията и проблемите в съдебната система".

Борисов заразен с коронавирус

Председателят на ЕНП отхвърли твърденията, че премиерът е изградил авторитарен режим, но заяви, че очаква доказателства за решителност в борбата срещу корупцията.

Последната публична среща между Туск и Борисов беше на 2 октомври в Брюксел. Тогава Туск съобщи, че очаква още реформи от България, а Борисов каза, че е получил подкрепа. 

"Ситуацията в България не е черно-бяла. Това е моето мнение. Разбира се, имаме достатъчно причини да сме притеснени, когато става дума за ефективността на съдебната система и антикорупционните механизми в България. Но в същото време ще бъде преувеличено да кажем, че ГЕРБ и Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г са изградили авторитарен режим. Все още българската политическа система има своите механизми за контрол и баланс", категоричен е той.

Туск обясни, че все още има много силна опозиция срещу правителството начело с президента. "Все още имаме свободни медии, които имат възможност да атакуват и критикуват правителството. И това, което е най-важно според мен, че в близките месеци ще имаме избори, което означава, че все още всичко е в ръцете на народа на България", добява председателят на ЕНП. 

Според него в областта на "върховенство на правото и демократични принципи, имаме някакви основания да сме по-притеснени за други страни членки на ЕС в региона, отколкото за България".

Трябва да сме наясно, че политическият пейзаж в България е по-сложен и не е само конфликт между ГЕРБ и опозицията. Както знаете, Русия е много активна в България. Също така действията на Турция, вътрешните битки между олигарсите. Това също е елемент от тази сложна картина. Както казах, не искам да оправдавам всичко, направено от Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, но все още се надявам, че през март ще стане напълно ясно каква е волята и какво и решението на българските избиратели, заяви той.

Борисов категоричен: САЩ са важен стратегически партньор на България в областта на енергетиката

По думите му едно нещо трябва да е напълно ясно - всеки, който иска да управлява страна от ЕС, трябва да покаже решителност в борбата срещу корупцията. Без съмнение. "Точно това очаквам от Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и ГЕРБ - видимо повече решителност в борбата срещу корупцията и олигархичната система. Това за мен е най-важният критерий".

На въпрос дали премиерът все още е достатъчно добър за ЕНП, Туск отговаря положително и допълва, че ако Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и ГЕРБ са единствените проблеми на ЕНП, "щях да съм най-щастливият човек".

Коментари

 1. 2020.10.25 | 19:08
  Туск да си гледа собствените работи и да не се бърка там дето няма правомощия и не трябва да се бърка. А иначе пътя към ада е покрит с добри намерения. ! Да си такова някъде добрите намерения.
  1. 2020.10.26 | 22:13
   Туск му дреме на каскета какво прави ББ в България. Важното е в ЕНП Герб да гласува правилно. Той ББ и това прави, чинно отдава чест. Жалка мишка
 2. 2020.10.26 | 09:29
  Днес за пръв път в интернет с голямо учудване видях в програмата на БСТВ.бг предавания водени от ВАСИЛ ВАСИЛЕВ - "не се страхувай" и Велизар Енчев - "дискусионен клуб" и "актуално от деня"! КАКВА ГАДОСТ И НАГЛОСТ! Първият е потомък на опортюнисти- предприемачи, които колаборират с комунистите след 1944. По-късно същият този фино изтукан другар е приватизаторът на заводите МРАЗ-СОФИЯ, другият БОЛШЕВИШКИ НАГЛЕЦ - Велизар Енчев е ВСЕИЗВЕСТЕН СЛУЖИТЕЛ НА ПГУ на ДС в 17-ти отдел! БОЖЕ каква МЕРЗОСТ и НАГЛОСТ - тези другари от БКП говорят от екран за борба с КОРУПЦИЯ и МАФИЯ! БОЖЕ в БЪЛГАРИЯ явно КомунизЪмът на Живков не само. че още не си е отишъл, ами явно се разразява с нова огромна сила! Българи от БСП, вие не се ли интересувате от личните виждания и интереси на тези, които слушате?! БОЖЕ спаси БЪЛГАРИЯ!
 3. 2020.10.25 | 17:20
  Ами точно защото води борба с корупцията,затова е тази комунистическа атака срещу ББ.Мафията винаги е била,е и ще бъде от комунистически род.Диказателствата са навсякъде по света ,където са се появили комунистически разбойници.
  1. 2020.10.25 | 21:03
  2. 2020.10.25 | 18:01
   политиците не се занимават с мафията а полицията, загазелисте до шията в лайна
  3. 2020.10.25 | 18:00
   ама ти как реши кой е мафията като такова явление като в твоята представа на запад не съществува
  4. 2020.10.25 | 17:57
   Абсолютно си прав!
 4. 2020.10.25 | 18:51
  Е би си майката евро-педал
 5. 2020.10.25 | 18:39
  Приятелството със съюзниците ни не струва нито пари нито визи. Краварите не премахват визите заради корумпираните политици. Илюзия ли е без визовото пътуване до САЩ или ще се превърне в реализирана американска мечта.
  1. 2020.10.25 | 18:49
   защо в европа няма ли далавера вече?
 6. 2020.10.25 | 18:42
  А за къщите за гости на Йончева кога ще питат?
 7. 2020.10.25 | 17:45
  Нали ти казвам 89та година всички които бяха избягали от Българска Държавна Сигурност в Западна европа бяха приследвани по всякакъв начин
  1. 2020.10.25 | 17:55
   ако не от български служби пращат някой друг за далаверата
  2. 2020.10.25 | 17:46
   абсолютно нищо не се е променило даже още по зле
 8. 2020.10.25 | 17:36
  Аз късметлия не съм бил член във компанията ти xhaxha
 9. 2020.10.25 | 17:29
  Напускайте всички партий някой може да извади късмет, щом говорят в единствено число си го обясни като в множествено
 10. 2020.10.25 | 17:20
  Ами точно защото води борба с корупцията,затова е тази комунистическа атака срещу ББ.Мафията винаги е била,е и ще бъде от комунистически род.Диказателствата са навсякъде по света ,където са се появили комунистически разбойници.
 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет