Партията на Цветанов: Бюджетът "Борисов" е безотговорен и опасен за България

  • 23 октомври 2020 12:17

  • 2766
  • 25
Партията на Цветанов: Бюджетът "Борисов" е безотговорен и опасен за България
© Булфото/Архив

Ние от Републиканци за България смятаме, че предложеният от правителството проект на бюджет е крайно неразумен и ако бъде приет в този си вид ще увреди трайно финансовата стабилност на страната. Раздаването на толкова много милиарди, които не са обезпечени със съответните приходи в бюджета е безотговорно действие, което обрича страната ни на поредица от години с тежки бюджетни дефицити.

Това пише в официална позиция на новата партия на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа по повод представения проектобюджет за 2021 година. Публикуваме съобщението без редакторска намеса:

Вижте проектобюджета за 2021 година

"Това е бюджет, в който липсва визия и лидерство. За сметка на това безразборното харчене е в излишък. Средствата се отпускат безцелно. Те не са насочени за провеждането на смислени антикризисни политики, нито за осъществяването на така необходимите структурни реформи. Тяхното изразходване няма да доведе до укрепването на здравната система, нито ще подпомогне най-засегнатите от COVID-19. Парите няма да достигнат нито до бизнеса, нито до хората в крайна нужда.

Силно притеснени сме от факта, че такъв бюджет се предлага от партия, която е част от семейството на ЕНП. Защото той не е десен. Не е дори ляв. Това е бюджет на паниката и безхаберието. В него прозират намеренията на правителството да изсипе напосоки милиарди, в опит за обратно откупуване на пропиляното в годините народно доверие. Това разбира се няма да се случи.

Цветанов: Борисов, Дончев и Петкова трябва да понесат пълна отговорност заради санкциите на САЩ за "Турски поток"

Този бюджет не е далновиден и не отговаря на нуждите на страната. Очевидно за всички е, че той има една единствена цел – да минира следващото управление. Новият кабинет ще наследи големи дългове, огромен дефицит и ще бъде поставен в тежка ситуация. Ще трябва да избира между три лоши варианта – допълнително затягане на коланите по време на криза, повишаване на данъците или допълнително задлъжняване. Бюджетът обслужва тясно партийните интереси на неговия вносител, но уврежда тези на държавата. Защото чрез предложенията си в него управляващите с лека ръка слагат край на 20-годишната политика на България за спазване на строга финансова дисциплина. В края на своето управление премиерът ни завещава дългова спирала и нови, още по-големи бюджетни дефицити.

Предложеният от правителството бюджет „Борисов“ е безотговорен и опасен. Като национално отговорна дясно-центристка формация Републиканци за България се обявява категорично против него. Смятаме, че настоящото правителство няма нито легитимността, нито правото в края на своето управление да прави толкова значими промени във финансовата политика на страната. Обявяваме се в подкрепа на спазването на строга финансова дисциплина и настояваме за незабавно оттегляне и преработка на внесения проектобюджет".

 

Последвайте канала на

Novini.bg
2766 25

Свързани новини

Коментари 25

Добави коментар
Учениците

2020.10.29 | 00:22

25
надминават учителите.Като се одръпна сам от ГЕРБ,защото истината е една итака беше ,отстрани се вижда по-добре реално какво се случва в държавата и ако те бива може да ти светне наистина какво трябва да се направи.А Цветанов не пада от дърветата и е голям работар.Герб имаше структури благодарение на неговата работа и хъс.Така ,че може пак да успее с проекта си.А борисов си пътува към дъното ,защото всички знаем,че този бюджет разточителен няма да стигне до хората.Софрата побира само братиньовци.-изпълнители на пътища,саниране,герберасти -тролове,медии,мисирки и всички,които му правят сви-ки.
elektorat ili ot stadoto

2020.10.23 | 19:35

24
alo moi covek s pari se vliza a s donosi se izliza ,haber si niamash ot politika ,pitai na selo kak e be c.c.
mishka ot bg.

2020.10.23 | 19:05

23
m da pomnia nazad vuv vremeto mai beshe ministerstvo edin cicko s ocila kakuv beshe ne pomnia ,sliaza po stulbite i kaza( hei smeshnici) ,da taka beshe no vsicko se vrushta ,ala drugite sediaha kakto v obran bustan ;v durjavata bg.;
Интересно

2020.10.23 | 14:48

18
Тогава като няма финанси всички партии какво се надпреварват да обещават :СПРЕТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ БЕДНИЯ НАРОД
sms

2020.10.23 | 17:59

22
Бай Ставри

2020.10.23 | 15:04

21
Стига сте ни го показвали тоя престъпник като нормален човек! А в затвора кога???

2020.10.23 | 14:59

20
типично за България всеки нов прехвърля вината на предишните че нищо не са свършили за да може да осере още повече положението а народа за пореден път кучета го яли. Така няма да се оправи никога положението всички са маскари. Не гласувам за никой.
Яна

2020.10.23 | 14:48

19
Този смотаняк пак се изака.Некъдърен боклук скрий се някаде.

2020.10.23 | 13:11

11
Републиканци за България ще работят с ГЕРБ. Най-накрая ще има пълно мнозинство.

2020.10.23 | 14:42

17
Умнико с клавиатура, в главата ти има видения от някой текст в нужника селски!!!Правиши разлика между НПК и НК,интелектуалец клозетен???
объркан съм

2020.10.23 | 14:04

16
След като е доказано че е крал и заради апартаментГейт го изгониха от ГЕРБ ,как пак е в политиката тоя муньо ?! В Европейските страни ,такива се завират на дълбоко и седят тихичко ,за да не ги заврат на топло .
Някой

2020.10.23 | 13:55

15
Цветанов не казва какво ще направи с неговата партия за държавата и народа, а само критикува. С това поде песента на Корнелия и БСП, които точно за това са губещи. Така и той с неговата партия попълва отбора на губещите. Да,ще влезе в парламента, но никога няма да стигне до управлението в държавата. Впрочем може и да стигне до там, ако падне толкова ниско, че да се вклщчи в коалиция с БСП, ДПС или Славо и сие с други безпринципни копърки.

Добави коментар

Водещи новини