Тома Биков отхвърли обвиненията, че върху БНР е оказван политически натиск

Законодателният процес по промените в Закона за радиото и телевизията е в началото - не приемаме ултиматуми от когото и да било в този момент. Това заяви народният представител от ПГ на ГЕРБ Тома БиковТома БиковТома Биков e български политик, роден на 10 октомври 1980 г. в Бургас. Завършва актьорство за в декларация от името на група.

,,Не приемаме обвиненията, че върху БНР е оказван политически натиск и че изобщо е имало симптоми за такъв в последната година. В случая става въпрос за нещо, което вероятно нито вие, нито г-н Балтаков разбирате. Става въпрос за законодателен процес. Беше сформирана работна група, която не е тайна. В нея участват представителите на всички медии, на органиации, свързана с медиите. Тя изработи закон в почти пълен консенсус. На второ място разбира се, този закон, изготвен от тази работна група, е представен на обществено обсъждане в момента. След като мине общественото обсъждане той ще бъде представен в Народното събрание, където ще има първо четене, между първо и второ четене могат да бъдат вкарвани различни промени и след това ще има второ четене. Ние по никакъв начин не приемаме ултиматуми от когото и да било в този момент'', обясни депутатът от името на ГЕРБ.

Генералният директор на БНР Андон Балтаков иска предсрочно да се прекрати договора му

Законодателният процес все още е в своето начало. Доколкото разбираме генералният директор на БНР е възмутен от това, че от законопроекта са отпаднали предложенията за увеличаване на мандатите на генералните директори на БНТ и БНР и възможността те лично да предлагат управителните съвети на двете медии. Ние оттеглихме тези предложения поради протестите и политическия натиск, който оказа Демократична България и другите протестиращи, включително БСП пред БНТ. Когато г-н Вежди Рашидов внесе тези две предложения, протестиращите отидоха пред БНТ и започнаха да протестират пред тези предложения, допълни още Тома БиковТома БиковТома Биков e български политик, роден на 10 октомври 1980 г. в Бургас. Завършва актьорство за.

,,Защо г-н Балтаков тогава не излезе да каже, че тези предложения всъщност са разумни. Бяхме обвинени в това ,че искаме да превземем БНТ, че искаме да наложим цензура", посочи Биков и добави, че тези предложения трябва да бъдат оттеглени, докато не дойде нова конфигурация.

Коментари

 1. 2020.10.22 | 14:44
  Говното си остава говно,даже и да стане парламентарист!Уважаеми колеги от медиите!Престанете да му обръщате внимание и то ще се разложи.
 2. 2020.10.22 | 13:20
  По интересно е, че когато го избираха, Импексовата БСПдирастия ревеше срещу него, а той бил техен БСПдирастин...
  1. 2020.10.22 | 13:55
   защо си мислите, че импексова не работи за тиквата като симулира псевдо опозиция. синчето и работи в голдман сакс сащ, всички работят за едни и същи госпоради. на нас ни правят театро да се делим и караме.
 3. 2020.10.22 | 13:51
  ФРАКЦИЯ , нагал.
 4. 2020.10.22 | 13:35
  Това разстройство е пълен въздух .Най - миризливото герберско лайно...като каже добър ден Виж дали е изгряло слънцето /ако каже де/....
 5. 2020.10.22 | 12:41
  Кой вярва на този измекяр?!
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет