Борисов: Суперкомпютърът ще помогне на страната ни да се утвърди като инвестиционна дестинация

  • 21 октомври 2020 11:32

  • 655
  • 2
©

Суперкомпютърът ще помогне на страната ни да се утвърди като инвестиционна дестинация. Той ще бъде от голяма полза за IT компаниите и специалистите, за целия български бизнес и научните среди.

Това съобщи премиерът по време на онлайн заседанието на Министерския съвет.

Затова на днешното правителствено заседание взехме решение за увеличаване на акционерното участие на държавата в капитала на "София Тех Парк" с над 20 милиона лева, допълва премиерът във Фейсбук и уточнява, че средствата ще се използват за придобиване и експлоатационни разходи на суперкомпютъра, както и за строителството на сградата, в която той ще се намира. "Българското правителството ще продължи да работи за модернизацията на страната.

Ние сме една от осемте държави, в които ще бъдат изградени новите суперкомпютри в ЕС", изтъква премиерът.

Последвайте канала на

Novini.bg
655 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
супер

2020.10.21 | 11:55

1
супер комютъра да вземе да им налее на тия простите тикви малко изкуствен интелект, че естествения съвсем им липсва. тоя тюфлек само глупости говори. изпотрошили са народната пара за едни боклуци дето докато ги подкарат ще са морално остарели, взели са милиони комисионни и накрая някой доцент от бан ще играе карти на суперкомпа и ще ми стъкмисва рейтинзите.
Е

2020.10.21 | 15:09

2
Най-добрият, най-почтеният, най-честният пред народа Премиер на България! Много направи, прави и ще прави! БСП-рите, моля, завиждайте тихо! Няма нужда да ревете, като потърпевши! Окрадохте държавата и опоскана я оставихте на ГЕРБ, сега няма какво да виете на умряло! С вас, само погром, и на финала белите автобуси и изнизване през задните входове на парламента. Ай, нЕма нужда!

Добави коментар

Водещи новини