Парламентът събра кворум от втория опит

  • 21 октомври 2020 10:17

  • 906
  • 1
Парламентът събра кворум от втория опит
© Булфото

Парламентът събра кворум за започване на заседанието от втория опит.

При първата регистрация системата отчете 119 народни представители в залата при необходими минимум 121. Нямаше ги депутатите от "БСП за България" и ДПС.
След 10 минути беше направен втори опит за регистрация, който показа 122 депутати.

Парламентът ще обсъди на първо четене изменения в Закона за защита от шума в околната среда. В програмата за седмицата е и първото четене на проект на нов закон за виното и спиртните напитки.
В четвъртък депутатите ще разгледат на второ четене изменения в Закона за регистър БУЛСТАТ, както и на първо четене два законопроекта за изменение на Закона за устройство на територията.


В четвъртък от 11.30 часа ще се състоят разисквания по питането на депутати от БСП към министъра на здравеопазването Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г. във връзка с политиката на правителството относно извънредната епидемична обстановка, свързана с COVID-19.

От левицата предлагат проект за решение във връзка с разискванията - в срок до един месец Министерският съвет да актуализира и да приведе в действие Националният план на Република България за готовност за грипна епидемия.
В петък депутатите ще обсъдят на първо четене промени в Закона за електронните съобщения. След това е предвиден редовен парламентарен контрол.

Последвайте канала на

Novini.bg
906 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.10.21 | 10:35

1
и кво като не влезли? Керванът ще си върви, вървиии, нали така бсп и дпс?

Добави коментар

Водещи новини