Томислав Дончев: Не можах да разбера как член на правителството е лишил Радев от вечеря в Естония

Нито една от мерките не са измислени от политиците, те са предложени от учените и експертите.

Това заяви вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, в сутрешния блок на Нова тв.

По темата за прекъснатата визита на президента Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в Естония, Дончев посочи, че относно въпроса дали Радев е под карантина, трябва медиите да попитат него.

Президентът кацна на Летище "София" и обяви: Това е пример за активно мероприятие


„Не можах да разбера как някой член на правителството е лишил президента от вечеря в Естония. Не знам, ако има интрига, какво участие имаме ние. Въпрос на лична отговорност е. Никой представител на държавата не е имунизиран срещу контрол от страна на всеки държавен орган. Предполагам, че президентът е бил предупреден и всеки съвестен гражданин следва да се съобрази с препоръката“, добави вицепремиерът.

„Когато говорим за мерки, които обхващат значителна част от населението, няма орган, който да е в състояние да следи траекторията на всяко едно лице. Под карантина са хиляди граждани. Няма как да прикачим към всеки полицай или служител на РЗИ и да следят траекторията му. За каквито и мерки да говори, първият и основен фактор е личната отговорност. Добре е да мислите освен за себе си, и за вашите близки, роднини и приятели. Когато ние се държим безотговорно, излагаме на риск близките и приятелите си. 
Не съм в течение на детайлите, но мисля, че държавниците и политиците трябва да дават пример. Заразата е тук и това е изпитание, през което трябва да минем всички. Лицата, които са във фокуса на прожекторите трябва да дават пример на всички“, допълни той.

По отношение на европейските пари за излизане от кризата Дончев обясни, че трябва да защитим Фонда за справедлив преход и Фонда за въстановяване и устойчивост. Общият пакет финансиране е изключително амбициозен, заяви Дончев.Това е шанс за България и българската икономика. Сумата е постижения, каза вицепремиерът.

"На първо място имаме традиционен пакет по финансиране по кохезионната политика и селското стопанство. Имаме 9 милиарда евро за кохезионната политика, 2 милиарда по развитие на селските райони за периода до 2027 година. До края на октомври трябва да сме готови", коментира следващата тема Дончев.

"След това имаме Фонда за справедлив преход 1,2 милиарда и 6,2 милиарда за възстановяване и развитие. Целият пакет е 29 милиарда евро. Всичко е безвъзмездно без едни 4,5 милиарда евро, които може да вземем като заем", каза още Дончев.

"Формулата за изчисляване не е за глава от населението, а по формула. И тук е една историческа несправедливост. Колкото е повече БВП на страната, толкова повече се полува", каза още Дончев за това, че Румъния и Гърция вземат повече. "Надявам се бързо да започнем обществени компенсации колкото се може по-бързо", каза Дончев.

"Ако търсим консенсус от всички политически сили, ще стане мишмаш", допълни той. 4,5 милиарда лева ще отидат за енергийна ефективност, обяви Дончев. "Това означава за всичко - батерии, помпи", допълни той.

100% сигурни европейски пари няма, коментира още той.

Коментари

 1. 2020.10.22 | 18:25
  Господин Дончев, Зннам, че сте умен и додостттооен мъж.Пиша Ви с надеждата, че може би някой следи тези коментарии. Няма ли начин някой да каже на министъра на здравеопазването, че заразата се разпространява от училищата и чрез учениците навсякъде другаде по веригата. Как може човек с титлата професор да е толкова сляп. Той заедно с оня "специалист епидемиолог" т.н. министър на образованието взимат мерки не за ограничаване , а за разпространяване на епидемията. Това струва човешки животи и огромни финансови загуби за дигностика и лечение. Защо? не споменаваи здравния инспекторрЗмен е зака с какво се занимавасвеа брна кое мястме в ррейския съюз. М О Л Я В И !!
 2. 2020.10.22 | 18:25
  Дончев засрами се .Ти нямаш никакъв морал.Това го разбрахме и не ни го доказвай повече.Толко сте нагли и отвратителни за хората не го ли разбрахте,ще ги подкупвате с 50лв. и това противно премиерче ще иска хората да му благодарят.Хората го иронизират,защото се мисли за нещо.Отдавна сте дъното.И той елементарния иронизира президента.Абе цървул президента е 100 нива над теб.Това не можете да му простите,че не е зависим от низши твари като вас.Оставка!
 3. 2020.10.21 | 11:41
  Прав е бил г-н премиерот, на Томиславчо акъл не може да му се набие.
  1. 2020.10.22 | 16:02
   Г-н лайновид, не казвам, че ми е приятно да се запознаем, но все пак ни се представихте, отбелязваме го.
  2. 2020.10.21 | 13:21
   Лайновид пак се изцепи по въпроса.
 4. 2020.10.22 | 15:23
  А можа да разбереш чекмежетата , шушляк такъв
 5. 2020.10.21 | 11:03
  ЗНАЕМ...ОТ КРАЖБИ РАЗБИРАШ! ДРУГО ВСИЧКО Е ТВОЙТА ПУНТА МАРА! ПЕ.ДЕ.РА.СТ СКОПЕН! И ОТКЪМ МОЗЪК СКОПЕН СИ!!!
  1. 2020.10.22 | 12:17
   бе, селски нужник? Вярно го е написал човека. Ти ако защитаваш тоя фъфльо с кривата уста, значи си същата мекица. То комай във вашата партия мъже нямате. Всички сте хомяци.
  2. 2020.10.21 | 13:30
   Каква гениална глупост си измислил, браво.
 6. 2020.10.21 | 14:22
  Гол, кух охльов, гумена, габровска празна, крадлива тиква, освен да крадеш друго не можеш! Мисленето не е за теб! Айде на село, от дето си изпълзя, да копаш и садиш компир и чесън!
  1. 2020.10.22 | 12:15
   Бичи злобарки на снимката на Томислава бе, Злобар клецан!
  2. 2020.10.21 | 16:22
   Ще се пръснеш от злоба беее! Дончев е един от най-одобряваните хора на Герб.А ти ще се задавиш от злобата си.
 7. 2020.10.22 | 01:08
  ЕхДончев Дончев, да лишите Кауна и Каунката от вечеря в Талин, не ви е срам. Тия нещастници се подготвяха цяла година за тая аванта, а накрая изолация и екстрадиране. Мъка мъка ама голяма Каунска мъка...
  1. 2020.10.22 | 12:13
   Електро, електроооо! Сбъркана дупка си, педальюго мазна!
 8. 2020.10.22 | 11:09
  тиквата пак набива корове на президента,а на томбата налива мозък. бял. томбата го пие директно от шишето.
 9. 2020.10.22 | 06:59
  БОСТАНА ЩЕ ГО ИЗОРЕМ , ТИКВИТЕ ЩЕ БИЕМ И .......... Е Б Е М !!!
 10. 2020.10.22 | 01:11
  Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexconn.Com
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет