Социолог: Протестите не припознаха като алтернатива БСП, само Трифонов и ДБ спечелиха от тях

  • 17 октомври 2020 17:43

  • 2281
  • 1
Социолог: Протестите не припознаха като алтернатива БСП, само Трифонов и ДБ спечелиха от тях
© канал 3

Протестът в началото има малко по-различен облик, младите хора даваха цвят. Беше еволюционно, младите си представят по друг начин нещата. С тези думи започна участието си в "Офанзива с Любо Огнянов" социологът Евелина Славкова.

"Правим си чужди кумири и образи, искаме да приличаме на тях. Младите се върнаха в чужбина и започнаха протестите да се политизират.  Преформатирането на протеста да не се случи да стане по-агресивен, той само ще загуби от това", обясни тя.

"Протестиращите трябва да отидат да гласуват на избори. Той не постигна оставките, но постигна едно създаване на усещане, че някакви неща не трябва да се случват. Има подкрепа на протестите, хората харесват част от посланията. Борисов взе една от темите – за ВНС и го видя като панацея. Другото нещо, което постигна е, че ще имаме редовни избори, протестите са омаломощени", сподели социологът.  

"Още на местните избори видяхме сближаване – за кмет на София – за Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на се обединиха ДБ и БСП, видно е, че такъв тип сближаване е станало на по-късен етап. Това ще бъдат сложни парламентарни избори, кампаниите ще бъдат агресивни. Кабинетът ще бъде от разнородни политически формации", заяви Славкова.

"Можем да видим всякакви екзотики – ГЕРБ, Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в, ДБ.  Трудно и несериозно е да се прави прогноза. Виждаме ГЕРБ, БСП, ДПС и ДБ ще намерят място в парламента. ДБ си върнаха загубеното през годините чрез протестите", каза още тя. 

"Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в и ДБ са спечелилите от протеста. През септември наблюдавахме паритет между ГЕРБ и БСП и спиране на растежа на ДБ.  Видяхме на Местните избори, че непоносимостта към Борисов е толкова голяма, че мнозина са готови да преглътнат много неща", допълни гостът. 

"При Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на има омекотяване на позицията, защото събитията не се развиха според неговите очаквания. Следващата година имаме и президентски избори, той ще отиде на тях и трябва да бъде в добри отношения с БСП", коментира тя. 

"В БСП се случи нещо много интересно - пряк избор и гласуване с висока активност. Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за успя да отхвърли голяма част от опозицията, подреди си къщичката, но може да ѝ изиграе лоша шега. Ако тя не успее да спечели следващите избори, ще ѝ кажат, че са ѝ дали всичко, но нищо не е направила. Нинова разчисти, но и се скара с мнозина, направи поколенческа промяна, протестите прескочиха БСП и не я припознаха като алтернатива, много трудно биха спечелили изборите. Трифонов печели защото мълчи", изрази мнение Евелина Славкова.

Последвайте канала на

Novini.bg
2281 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Обикновена Пунта Мара

2020.10.17 | 19:36

1
"Другарко-социолог", имате ли ИНФОРМАЦИЯ, колко коментара се СПИРАТ ТУК под Вашия пост?!

Добави коментар

Водещи новини