Александър Ненков: ГЕРБ ще управлява, ако хората ни дадат тази възможност

  • 16 октомври 2020 08:08

  • 2547
  • 7
© Кадър - БНТ

Караянчева е свалила от рейтинга на НС повече от всеки друг. Грижа ни е за институцията. Авторитетът ѝ е сринат. Тя няма капацитета и качествата да е председател на НС. Това заяви депутатът от БСП Явор Божанков в ефира на БНТ.

Другият гост в студиото бе Александър Ненков от ГЕРБ. Той заяви, че изказа на Караянчева може би търпи критика, но тя е един достоен човек. "Вчера загубихме 4 часа в безсмислени дебати, вместо да решаваме проблемите на хората", каза още той.

По думите на Божанков този парламент е изчерпан и е за оставка."Вчерашните събития го доказват, дори и доклада на главния прокурор", подчерта още той.

"Това са клишета, престанете да ходите по студиата и да говорите за едно и също. Няма да коментирам вчерашния случай с Гърневски. Оставаям го на съвестта ви. Как така правителството е нелегитимно, то от БСП никога не са поели отговорност за нещо. Все някой им пречи. Има много по-важни неща от кой на кого е взел папката. Трябва да видим какви усилия полага държавата за справяне със заразата. ГЕРБ е първа политическа сила и носи отговорността си", каза Ненков.

Божанков го контрира, че са им дали пълен кредит за справяне с кризата с COVID-19.

"Аз не съм нито убиец, нито мутра" и ми е обидно да ме наричат така", категоричен е Ненков. Божанков му отговори, че управлението им е именно такова - мутренско, защото в малките населени места липсва МВР, а хората плашат на частни охранителни фирми - такъв пример е село Моравица, Великотърновско.

"Докладът на главния прокурор е още един пример, за да поискаме оставка на правителството. Не получаваме политически ангажименти за реформи и промени, а само политически игрички", смята Божанков.

Ненков бе категоричен, че работата на прокуратурата е да представя какво е свършила като дела и присъди. "Вие само говорите за промяна на модела, без да вършите работа. Ако искахте оставка на прокурора, то протестите да са пред Прокуратурата, а не пред МС. Велико Народно събрание и свикването му най-вероятно няма да се случи. Ние разбираме, че хората са разделени. Но ГЕРБ все пак е първа политическа сила все още", заяви Ненков.

Божанков заяви, че промени в Конституцията трябва да бъдат направени, но не от Велико Народно събрание.

"ГЕРБ ще управлява, ако хората ни дадат тази възможност. Когато си първи, то ти трябва да носиш тази отговорност, защото е лесно да си втори и да си критичен. Винаги сме отворени и за нови коалиционни партньори", категоричен бе депутатът от ГЕРБ.

Последвайте канала на

Novini.bg
2547 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
ПЕНСИОНЕР

2020.10.17 | 03:17

7
Дигайте се от държавната ясла крастави магарета,че ни писна от лъжите ,кражбите и наглостта надминахте всякакви норми за приличие и законност.Такова осиране досега никой не бе правил.ОСТАВКА!
а

2020.10.16 | 13:11

6
ГЕРБ номер 1
Гербераст едераст

2020.10.16 | 10:26

5
Той шефа ми убиец, аз го подкрепям, но ми е убидно да ме наречат убиец! Добра логика свиненоско
11

2020.10.16 | 10:18

4
Ами вече почти 11 години имахте тая възможност....вече единствената възможност е ОСТАВКА
Разбирача!

2020.10.16 | 10:18

3
Стига вече диктатура! Долу мутрите! ДОлу егоизма, наглостта, крадците! Ще изметем герберската измет! Не съм от БСП, понеже не съм живял по тяхно време, а сега.. да изметем изродите!
Пророк

2020.10.16 | 09:55

2
Няма такава опция.
сас

2020.10.16 | 09:53

1
Браво ГЕРБ! Мачкайте червените въшльовци...

Добави коментар

Водещи новини