Да излезе Слави Трифонов на сцената на политиката е все едно някой да играе кючек в театър "Ла Скала“ в Милано*

  • 15 октомври 2020 21:36

  • 56273
  • 57
Да излезе Слави Трифонов на сцената на политиката е все едно някой да играе кючек в театър "Ла Скала“ в Милано*
© Булфото (архив)

Да излезе Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в на сцената на политиката е все едно някой да играе кючек в театър "Ла Скала“ в Милано. Това написа във "Фейсбук" Петър Ангелов-Дарев - белетрист, автор на романи, есета и пиеси.

Публикуваме текста без редакторска намеса:

Няколко думи и за бъдещият политик Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в.

Да излезе Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в на сцената на политиката, е все едно някой да играе кючек в театър „Ла Скала“ в Милано. Трифонов е с его колкото Айфеловата кула, но представете си една надуваема Айфелова кула, която постоянно се надува от неговите сценаристи, които неуморно въртят опашки около него, като кученца от породата Чихуахуа.

Гледат го в устата и му създават един нереалистично, идеализиран образ, в който дори той самият понякога не вярва. Затова Трифонов от време навреме подритва тези кученца, прекъсва ги безцеремонно, за да не би кажат нещо , което той не разбира, или просто да не изпъкнат над неговите месиански прозрения. Нарцисът не обича другите да говорят, така губи нещо от собствения си образ. А целият му поглед е концентриран именно и единствено там.

Слави Трифонов обяви кое е единственото възможно нещо в този момент

Трифонов е дълбоко комплексиран човек, той е безкрайно несигурен в себе си, но за да балансира това си усещане, постоянно търси слабости в другите. Иронизира ги с навъсен поглед на фалшив Зевс, опитвайки се да ги накара да се чувстват незначителни. Неговата антропология на надуваем мъжкар, с изкуствен пластмасов пенис, рисува най-точния образ на онези постсоциалистически мутации, където бързото забогатяване, безогледното нарушаването на нормите и законите, създаде уродлив идеал на успелия човек.

Национални телевизии и кабеларки, започнаха да легитимират мощно избуялата простащина, да я превръщат в модел на поведение. Реклами и реалити програми, показват скъпият автомобил, луксозните дрехи, агресивния сексапил, като модел на реализирания човек. Там някъде се подвизава и „патриотичния” образ на Диньо от Ямбол.

Зад отблъскващата и нечистоплътна демонстрация на луксозен начин на живот, стои тарикатът, пичът, татуираният до ушите простак, който кара скъп мерцедес и успешно живее извън правилата. Най-често е заобиколен от едрогърди силиконови певачки, или плейметки с мозъци на колибри. Когато безумието и деградацията обхванат целия пейзаж, нормалното и безумното стават почти незабележими. Всичко се смесва в някаква жълто-кафява гама, където мегапростащината циментира и бетонира все по-големи територии.

Националната телевизия и кабеларките, започнаха да легитимират мощно избуялата простащина, да я превръщат в етно-индификатор

В кича има нещо приспивно и упояващо, тъй като той е по-близо до подръчното, битовото и ситуативното. Там нямаш нужда от размисъл, от дълбинно вникване в съдържанието. Чалгата представлява еклектика от фолклорни и ориенталски звуци, в която телесно-сексуалните внушения вървят успоредно с материалното изобилие. Без сантиментални и романтични усуквания. Това е култура на настоящето, на момента, на леката приятна болка в слабините, на щастливия миг, на „случайно” заголеното бедро – все неща които директно ти ”бъркат в душата”. Това е мястото, където можеш да изконсумираш, да изчукаш и подлъжеш света, с мераците и патоса на някой Кондьо или Мария.

Трифонов като един навъсен и морален гуру, всяка вечер излизаше с космическо самочувствие и мутренска походка на сцената на своето шоу. Бе превърнал част от националния ефир в огромна помийна яма, събираща цялото национално празнодумие, циничен хумор и тотален кич, близък до сумрачните периферии на хората от гетата.

Слави Трифонов: Чекмеджетата и кюлчетата явно не са проблем за ЕНП

Хуморът на шоуто бе отблъскващ, клозетен и първосигнален, а когато го забъркваха с някакви патриотични подправки, веднага се превръщаше в едно от най-отвратителните и бездарни неща, показвани някога по българската телевизия. В основата на чалга културата стои внушението, че когато си прецакан, единственото спасение да излезеш от това положение е, когато сам ти прецакаш всички останали.

Подобна мегапростащина, самохвална, самонадеяна и бездарна до смърт, може да вирее само в една социо-психологическа и културна среда, в която критериите са безкрайно размити. Чалгата и политиката са се превърнали в един общ балкански сироп, който често ни показват по най-различни поводи по телевизията.

Дори Митьо Пищова, който е като един Стив Джобс сред простаците в България, ми се струва по-безобиден, защото често сам не си вярва, и се смее на собствените си лъжи.

Най-опасен е самовлюбения и самонадеен простак. Защото винаги се намират наивни сомнамбули, които да му повярват и да тръгнат след него. Определено мисля, че Трифонов няма никакви шансове да управлява страната.

Партията на Слави се нарежда трета по избор след ГЕРБ и БСП?

Но ако българското изборно безумие все пак го направи управляващ, то ще спрем, или най-малкото ще объркаме, мисловните часовници на цяла Европа.

За мен беше чест…

Няколко думи и за бъдещият политик Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в. Да излезе Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в на сцената на политиката, е все едно някой...

Публикувахте от Петър Ангелов-Дарев в Четвъртък, 8 октомври 2020 г.

Последвайте канала на

Novini.bg
56273 57

Свързани новини

Коментари 57

Добави коментар
Антислав

2021.04.10 | 14:07

57
Адмирации за статията! Високо интелектуален стил, и много точно описание на позьора Трифонов.
Антислав

2021.04.10 | 13:52

56
Адмирации за статията! Високо интелектуален стил, и много точно описание на позьора Трифонов.
Антислав

2021.04.10 | 13:50

55
Адмирации за статията! Високо интелектуален стил, и много точно описание на позьора Трифонов.
Бай Иван

2021.04.09 | 14:49

54
Не е лошо такава статия да напиша и за Борис Джонсън
Бай Данчо

2020.10.18 | 13:17

51
Не ми пука, кой ще ни управлява, не ми пука от къде произлиза, стига да си върши работата, да служи на държавата народа, да работи в екип и да отговаря пред нас... Омръзна ми от досегашните партии, 30 год лъжи и все предните управници им са виновни и само льльовци кат тоя драскач, все някой му е виновен, че нямал що да яде... Австрия се управлява от педал националист, Италия от мутра като Боко, Берлоскони. Америка от психисал милярдер, Англия от пияния малоумник. Няма значение кой ще дойде на власт, важно е да се соказал в своята свера, а Слави пред очите ни управлява 25 год най-успешното шоу на балканите, довел 100-ци видни личности от света, храни над 100 семества от това шоу и участия в страната и сеета с доста над стандарта за страната приходи. Бил мрачен, от опит знам, че бай ганя работи под режим, инак се отпуска и нищо не върши... Дано спечелят изборите и сложат нов ред и края на тая анархия и ограбването на народа ни...
Петър

2020.10.18 | 18:23

53
На мен обаче ми пука. И точно защото не искам чалгар-фюрера ви да ме върне в 90-те съм против него. Слави ли е този, който ще бъде подотчетен? Та той досега и на едно едно интервю не е отговорил на зададените му въпроси. И в момента се е скатал и чака друг да му свърши мръсната работа и най-вече да не отговаря на въпроси, защото знае, че с всеки отговор ще отблъсква избиратели. А единственото хубаво нещо в шоуто му е бенда. Някога имаше хляб в него, но се превърна в един надменен и арогантен егоцентрик. И с кого ще управлява? С какви партийни структори ще провежда политики? И какви ще са тези политики? Аман от наивници.
BG 2oloop

2020.10.18 | 13:41

52
А сегашният какъв е ,много интелигентен,полиглот,завършил висше образование в престижен западен колеж ?Не, бабаита от селото е . Избираме такива каквито сме и ние . Когато народа сам се научи да се оправя и да спре да зависи от някаква фигура от този тип ще се развие тази страна . Ние дори капитализма изкривихме ,НЕ ДЕМОКРАЦИЯТА ,КАПИТАЛИЗМА ! ДЕМОКРАЦИЯ НЯМА НИКЪДЕ !
Христо

2020.10.18 | 12:13

50
Да ядете на Слави дългия
Spp

2020.10.17 | 20:11

48
Каквото си е хванал,го е направил!
Пуризъм бро...му е майката

2020.10.17 | 20:22

49
Прочети още веднъж какви си ги писал и се опитай да разбереш защо имаш всички основания да си му фен.

2020.10.16 | 15:03

36
Ne vijdam i ne moga da razbera bat vi Boiko kolko e po umen ot Dalgiq.Dokato v parlamenta vlizat i parlamenta hora po partiina liniq s nikakvo obrazovanie nikoga nqma da se opravim.Vatre e palno s kalinki bez sobstveno mnenie glasuvashti kakvo im naredi tozi koi go e uredil da e deputat.Nqma na kogo da se sardim kakvi sa upravlqvashtite takava i shta e i darjavata ni.Ima pogovorka prost narod prosta darjava .Kogato smenish na pogovorkata naroda s upravlqvashtite e sashtoto.I kogato te upravlqvashtite sa prosti na edin narod, naroda i da ne e i toi shte stane.Moje da e jalko no e iztina .
Пепо

2020.10.17 | 19:22

47
Нали затова са партиите! ГЕРБ провеждат пронатовска и проевропейска политика и затова са припознати като част от семейството на ЕНП. Къде по-добре, къде по-зле, но към момента са най-доброто което сме имали от 1989 насам. И когато тръгнеш да правиш промяна се търси по-доброто, а не "Да ги бутнем тези пък после каквото стане". И как може човек да има вяра на Слави, който винаги е бягал от неудобните въпроси, а после с тумбата му като на вещерско сборище са оплювали опонентите си. Важно е какви ПОЛИТИКИ провежда една партия, а хайде кажи Слави какъв е? Ляв, десен...Какъв е? Само хора с ниска политическа култура могат да подкрепят нероден Петко.

2020.10.16 | 23:47

40
Не мислих да отговарям заради латиницата, но ще го направя. Може би си прав простия народ, иначе не бих могъл да си обясня как избрахме Радев. Не мисля, че трябва да правим същата грешка. Истината е че политиците се изграждат, а не растат като гъби. Слави е точно гъба...отровна гъба. А за калинките незнам. „Експерт” по това е Десислава Йорданова
Spas

2020.10.17 | 16:38

46
Vashi6avam se toia 4ovek za napisanata istina. Toia prostak-4algar nai-dobre da se priberete v negovata selska publika zaedno s zialoto mu protivno tapomisle6o stado!

Добави коментар

Водещи новини