Румен Радев проведе телефонен разговор със своя словенски колега Борут Пахор

  • 15 октомври 2020 18:18

  • 514
  • 7
Румен Радев проведе телефонен разговор със своя словенски колега Борут Пахор
© Булфото

Държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на проведе днес телефонен разговор с  президента на Република Словения Борут Пахор. Предстоящото българско председателство на инициативата „Три морета“, икономическите и социални последствия, произтичащи от коронавируса, както и европейската перспектива на страните от Западните Балкани, бяха във фокуса на разговора, който се проведе по инициатива на словенския президент.

Българският държавен глава запозна своя словенски колега с приоритетите на страната ни в рамките на инициативата „Три морета“, която има за цел да насърчи транспортната, енергийна и дигитална свързаност в Източна Европа. Официално страната ни ще поеме председателството на инициативата за регионално сътрудничество следващата седмица при посещението на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в Талин.

Обща бе позицията, че европейската перспектива на страните от Западните Балкани е в интерес не само на региона, но и на Европейския съюз.  Българският държавен глава изрази надежда за реален напредък в рамките на политическия диалог с Република Северна Македония, който да ускори процеса на европейска интеграция на югозападната ни съседка. Изграждането на добросъседски отношения, както и уважението на историческата истина, е най-бързият и сигурен път за постигане на пълноправно членство в ЕС, заяви президентът Радев, а напредъкът в рамките на преговорния процес зависи преди всичко от усилията на самите страни-кандидатки.   

Последвайте канала на

Novini.bg
514 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
b

2020.10.15 | 23:59

7
В България е гробна тишина, народът ни от ярост онемя . По улиците хората се щурат търсят Радев за да му го турят !!!!
a

2020.10.15 | 23:58

6
цър цър ....Мишката Радев е в капана,който му е щракнал опашката и сега му остава само да църка от болка. ..цър цър Много хора свалиха доверието си от президента, когато чуха телефонния му разговор с ген. Стойков. Беше унизително да чуем как държавният глава не оспори намерението да се крият документи и обеща да изпрати "Митко" на помощ.
Радеф е тъпанар

2020.10.15 | 20:02

5
И е провел успешен разговор със словенския президент. Борут Пахор е вдигнал телефона и е отговорил на обаждането.

2020.10.15 | 19:41

4
Злобар

2020.10.15 | 18:57

3
Пази боже сляпо да прогледа!-е казал народа.
Браво, пак свърши "много важна работа"!

2020.10.15 | 18:51

2
Да му го.... фостата на този пидал

2020.10.15 | 18:48

1
А до WC-то кога?

Добави коментар

Водещи новини