Отпускат 2,1 млн. лв. за закупуването на "Ремдесивир"

  • 14 октомври 2020 11:05

  • 2671
  • 1
©

Правителството взе решение за отпускането на 2,1 млн. лв за закупуването на 2500 флакона Ремдесивир. 1 флакон струва 345 евро без ДДС. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Това заяви здравният министър проф. Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г. на брифинг след редовното правителствено заседание.

Всички пациенти на територията на България, които се нуждаят от Ремдесивир са задоволени и няма нужди, които да не могат да бъдат задоволени на национално ниво, заяви здравният министър.

Очаква се доставките да са тук до 10-12 дни. България вече е направила заявката за това, подчерта Ангелов.

Този медикамент се използва за лечение на други вирусни инфекции. Клинични проучвания са доказали неговата ефективност, обясни здравният министър.

Всяко число, което излиза, следим със загриженост. Мерките в България, такива каквито са в момента, голяма част от тях не се спазват, каза Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г..

Вчера са съставени 33 акта от инспекторите на РЗИ в София. Контролът по спазването на мерките е изключително важен, посочи министърът.

Не възнамеряваме да затягаме мерките, но ще проверяваме дали сегашните се спазват, каза Ангелов.

Ако всички не вярваме в необходимостта да спазваме и да сме дисциплинирани по отношение на тези мерки, няма смисъл да се въвеждат нови мерки, които да са подлагани на съмнение и да не се спазват. Нека се съсредоточим към настоящите мерки и тяхното спазване. Винаги съм казвал, че тази инфекция ще бъде победена, но това ще стане с разум и интелект", призова министър Ангелов.

Той заяви, че е убеден, че ще се справим с тази инфекция.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
2671 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
max

2020.10.14 | 12:40

1
Google непрекъснато плаща от $ 27485 до $ 29658, за да направи снимка в мрежата от вкъщи. Присъединих се към това действие преди 2 месеца и спечелих $ 31547 през първия месец от това действие. Мога да кажа, че животът ми се подобри напълно! Погледнете го какво правя .....Selfmax5.com

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини