Андрей Ковачев за резолюцията: Тя е чисто партийна декларация

  • 11 октомври 2020 12:29

  • 756
  • 10
Андрей Ковачев за резолюцията: Тя е чисто партийна декларация
© Булфото (архив)

Евродепутатът от ГЕРБ – ЕНП Андрей КовачевАндрей КовачевАндрей Ковачев е български политик от ГЕРБ, член на Европейския парламент от 2009 година досега. сравни резолюцията на Европейския парламент за върховенството на закона в България с коледна елха „с най-различни неща“. Елементите, които се припокриват с доклада на Европейската комисия, според него са „политически украсени“ с негативни изречения.

„За нас меродавният доклад е този на Европейската комисия, той е критичен и обективен", изтъкна Ковачев пред БНР.

"Контролните органи на Европейския съюз са ОЛАФ и Европейската сметна палата. В техните доклади, последните доклади, се казва, че нередностите с европейски фондове в България са под 1%. Ако има конкретика, трябва да отива в тези контролни органи, но не да се използва за пропагандна цел, някаква еуфория…“, смята още той

По важни за България цели и теми българските евродепутати винаги са се обединявали, сега за първи път имаме много сериозно отстъпление с пропагандна цел, отбеляза Андрей КовачевАндрей КовачевАндрей Ковачев е български политик от ГЕРБ, член на Европейския парламент от 2009 година досега..

Ние се противопоставихме въобще да има такава резолюция в предизборна ситуация, припомни евродепутатът.

Ангел Джамбазки: Резолюцията се използва предизборно

„Тази резолюция е писана само от определени политически групи в Европейския парламент. Те не допуснаха едната част на парламента да напише и една дума в нея. Това не ви ли показва, че това е чисто партийна декларация? Тя, няма как, писана от политици, да няма политически привкус и да не се използва за правене на политика. За нас е важна оценката на Европейската комисия и през ноември – оценката на Европейския съвет, където в първата петица ще бъде оценена и България по отношение на върховенството на закона“, коментира още Андрей КовачевАндрей КовачевАндрей Ковачев е български политик от ГЕРБ, член на Европейския парламент от 2009 година досега..

За съжаление засега няма ефективен механизъм за контрол върху страните членки как използват европейските средства, посочи Ковачев.

По думите му „България иска строг контрол, критерият да бъде не разводнен, както е сега“.

Според Андрей КовачевАндрей КовачевАндрей Ковачев е български политик от ГЕРБ, член на Европейския парламент от 2009 година досега. всички тези в резолюцията, които съвпадат с доклада на Европейската комисия и всички конкретни неща, които трябва да бъдат извършени, не само трябва да се приемат, но трябва да се изпълнят – като се започне от това правителство и следващите правителства след него.

Последвайте канала на

Novini.bg
756 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
мхм

2020.10.11 | 18:51

10
за пръв път от 100 години, нещо съществено е предприето за България, разбирате ли това? Минаха комунистическите и мутренските години, прехода приключи. Време е за истинска демокрация.
Геро

2020.10.11 | 16:50

9
Ей травестит ти очи нямаш ли или власта е по сладка да го духат хората....пфу
Двете п у т к и

2020.10.11 | 16:31

8
Ленчето и Радановиц топят на другарката. А знаем какво става с такива зубъри в живота .....

2020.10.11 | 15:58

7
Ама ако бяха влезли поправките на Малтийската м'астия, щяха да са показателни за подкрепата към правителството нали ? Както ви изнася, политически к'урви такива .. ще си носите позора поколения напред ..
От НАРОДА

2020.10.11 | 15:51

6
ХА. Ха. Хии КАКЪВ СМЕШНИК все едно НИЩО НЕЗНАЕ АМА. ЗА ПАРИЧКИ и. За ВЛАСТ ВСИЧКО. СТАВА.
гост

2020.10.11 | 15:20

4
Айде и тоя - корупцията и тя ли е партийна бре или безобразията на олигарсите с евро средства. Пфу!

2020.10.11 | 15:36

5
АМИ ПАРТИЙНА Е РАЗБИРА СЕ, ЧИЯ ДА Е? НА ПАРТИЯТА ДЕТО Е НА ВЛАСТ, КАКТО ВИНАГИ.
MVR

2020.10.11 | 14:45

3
Ако не бяха включени нещата с малцинствата, агитацията на майчин език и ратификацията на истанбулската конвенция, никой нямаше да ни обърне внимание. Европейските социалисти, либерали и зелени се занимават само тези глупости!

2020.10.11 | 14:44

2
Незнам какво е,но да ти кажат, че си корумпиран с резолюция на ЕП,си е направо позорно

2020.10.11 | 13:02

1
ДОКЛАДА НА ЕК СЪЩО ЛИ Е ЧИСТО ПАРТИЕН, ЗАЩОТО ВИ КРИТИКУВА?

Добави коментар

Водещи новини