Ахладова: За България е приоритет Европейската прокуратура да заработи бързо

  • 09 октомври 2020 16:23

  • 499
  • 4
Ахладова: За България е приоритет Европейската прокуратура да заработи бързо
© Министерство на правосъдието

За България е приоритет Европейската прокуратура да заработи бързо, смята правосъдният министър Десислава АхладоваДесислава АхладоваДесислава Ахладова е родена през 1974 г. Придобива магистърска степен "Право" в Югозападен. Мнението си тя е изразила по време на неформалното заседание на Съвета на Европейския съюз "Правосъдие и вътрешни работи" , състояло се по видеоконферентна връзка.

Ахладова е допълнила, че с цел осигуряване на необходимите условия за работа на европейските делегирани прокурори, и гарантиране на тяхната независимост съгласно изискванията на Регламента и осигуряване на водещата роля на Европейската прокуратура, Министерството на правосъдието внася Законопроект за промени на Наказателно-процесуалния кодекс и на Закона за съдебната власт в Министерски съвет, чието обществено обсъждане приключва днес.

Тя е акцентирала върху последователната позиция на страната ни в процеса по изграждане на европейската прокуратура, като е информирала, че към момента, в който на 29 септември 2020 г. Колегията на Европейската прокуратура е приела правилата за работа на европейските делегирани прокурори, у нас вече е започнало междуведомственото съгласуване и общественото обсъждане на посочения законопроект.

Десислава Ахладова участва в среща на министрите на правосъдието на държавите членки на ЕС

По време на днешното заседание е била представена Стратегията за борба със сексуалното насилие над деца и предвидените в нея мерки за противодействие на деянията, извършени в интернет среда. Министрите на правосъдието са потвърдили необходимостта от прилагане на всеобхватен подход - за превенция на подобни деяния, подкрепа за жертвите и наказване на извършителите. Тези мерки следва да се реализират в тясно сътрудничество с интернет доставчиците и неправителствените организации.

Ахладова е представила националния опит във връзка с премахване на материали с посегателства срещу деца в интернет пространството. По темата за антисемитизма министрите се обединили около идеята за национални стратегии и планове за действие, които държавите членки да изготвят за борба с антисемитизма, включващи специализирани обучения за разпознаване на такъв вид престъпления, подобряване на регистрацията и събирането на данни за престъпления от антисемитски подбуди, както и за прилагане на обща дефиниция за антисемитизъм, която вече е приета от България.

Последвайте канала на

Novini.bg
499 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2020.10.09 | 17:44

3
Ама те европа не желаят това да е ваш приоритет ма кака, стани ли такъв ще изгорят всичките ви незаконно работещи събратя от етноса, които си мислят сами за се е си, че всичко е изрядно

2020.10.09 | 17:46

4
правилата при нас са за всички не за когото си пожелаете в фейсбук грyпите
не

2020.10.09 | 16:45

1
не вярвам.
XA XA XA

2020.10.09 | 17:05

2

И аз !

Добави коментар

Водещи новини