Ревизоро: Никой не иска в МОСВ, предпочитат да станат учители

  • 08 октомври 2020 14:00

  • 1742
  • 10
© Novini.bg

Депутатите изслушаха министър Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и в Комисията по околната среда и водите, предаде репортер на Novini.bg

,,По оперативна програма "Околна среда" са отпуснати средства за построяване на депа за складиране на отпадъци. Има фирми, които са спечелили договор за построяването на 5-6 депа, но нищо не строят, а се ослушват, защото вече са взели парите'', заяви министър Димитров.

Ако държавата ги прави, тогава най-добре да прекратим тази процедура, тъй като това е порочен кръг – даваме пари на фирмите, а те ни казват, че сега не им се строи, допълни още той и посочи, че досега страната ни е платила три пъти пари за култивиране на старите депа, а резултат продължава да няма.

Емил Димитров: Правим национално турне на отпадъците

Това никак не е приятно, а в същото време продължават да никнат нелегални депа, които трябва да разчистваме, отбеляза Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и.

По отношение на европейските средства, предвидени за ВиК сектора в страната, Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и посочи, че проблемът е като с депата – пари има и се дават от Европа, но поради унаследени проблеми в сектора, тези средства почти не достигат до крайната си цел.

Държавата е осигурила пари от Европа. Даваме ги на кметове с различни цветове и накрая с осигурени 190 милиона лева трябва да ги караме (кметовете, б.р.) да почнат да го правят. Грехота е да получим пари, които да не можем да усвоим, ето защо процедурите трябва да се ускорят. Но правим и невъзможното, за да не "изгорят" тези пари. Разбира се, основни проблеми са съдебната система, бавните процедури и обжалването, коментира министърът на околната среда и водите.

,,Не можем да вземем кадри заради ниските заплати. Предпочитат да станат учители , но не и да дойдат при нас, въпреки че възнагражденията бяха повишени с 30 процента,'' обясни Ревизоро за ситуацията с кадрите в оглавяваното от него ведомство.

295 тона опасни пестициди са събрани до момента в България. За съжаление само един инсенератор се е съгласил да поеме опасните пестициди. Целта на екоминистерството е до края на годината да бъдат събрани всички 1100 тона, съобщи пред парламентарната комисия Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и и добави, че по швейцарска програма се очаква значителен износ на пестициди от страната ни.

225 склада за пестициди на територията на цялата страна са проверени

,,Трябва резервно захранване от още два язовира да се даде към Бургас'', каза той в отговор на въпрос на Ивелина Василева от ГЕРБ за информацията за наличният обем води в язовирите "Камчия", "Цонево"  и посочи, че всичко необходимо от МОСВ е направено.

Николай Нанков: Варна и Бургас не са заплашени от воден режим

Ако допуснем, че в средата на лятото се наложи да имаме криза, няма да е добре. Запознах се с язовирите в цялата страна. Когато си жаден, е прекалено късно да копаеш кладенец. В Перник малко късно започнахме да правим водопровода. Перничани пият вода и псуват властта, защото е твърде късно. Надявам се същото да не стане с Бургас, каза още министърът на околната среда.

Той посочи, че от февруари е наложено ограничение на водоползването от язовир "Камчия".

Какво сме направили? Направили сме разчет и ограничаваме всеки месец и се караме с Варна и с Бургас. Ние от март до октомври сме налагали намаления и ограничения на водоползването, за да издържи язовирът по-дълго време. Отделно всеки месец ние изпращаме една информация до Министерски съвет за състоянието на язовирите. Отделно имаме и две решения от януари месец. Съветът по водите взе решение за тези язовири да подходим с особено внимание. Сега преди няколко дни беше второто заседание. То гласува единодушно да предложа на Министерски съвет за двата язовира да бъдат отключени като резервно захранване за Бургас. Въз основа на всички тези действия направихме план от сега нататък какво може да се случи. Разбира се, че искам да дойде много дъжд, допълни още министърът.

Последвайте канала на

Novini.bg
1742 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Справедлив

2020.10.08 | 17:18

10
Е как няма да искат да станат даскаля? Вдигнаха им най - много заплатите, сякаш има очаквани резултати от труда им! Имат по три ваканции през годината, работят по половин ден и учениците от години излизат полуграмотни !

2020.10.08 | 17:08

9
Не им се било строяло на фирмите!!!!!!! Добре де и на мен не ми се плащат данъци, но ми ако не ги платя ми начислявате лихва нали, еми търсете си неустойки от фирмите де, опа ама те са на ваши хора, как да им търсите отговорност.
мхм

2020.10.08 | 17:05

8
Трябваше репортер Васил Василев да разкрие крупните системи с пестициди за милиарди, за да може да свършите нещо, поне на документи! Тези хора продават пестициди, забранени в цял свят от 60 години и ни тровят с наши плодове и зеленчуци. Тези трябва да свлезнат в затвора по обвинения за геноцид.

2020.10.08 | 17:05

7
И от кого са унаследени проблемите, вероятно от Орешарски 2013г. Алоу вече настъпва 2021г., какво правите 7г., защо не са решени унаследените проблими, какво изобщо работите, само това правителство е почти 4г. на власт!

2020.10.08 | 16:03

2
Аз щи кажа какво правят тези боклyци, за посегателство на самоличността ти го обявават посегателство на личността, това са законодателни измами. Тънкия момет е междy полиция и пристъпност, че крадливите ченгета ще изгорят ако е обратното и за това има мафия се възползват от дyпката. Абсолютно целия монопол се върти около това, полетическата доктрина на олигархията и на мафията. Порочния кръг се затваря с медийте към избирателите, които самите те прекрачват тази граница и нямат нищо против да е така, РБ е загyбена кауза и по нищо не се различава от НРБ. С лукс няма как да им повярваме.

2020.10.08 | 16:32

6
това е наистина голяма подигравка с българите за това кадето наричат хора, които са запознати с правилата, че са пророци

2020.10.08 | 16:15

5
и хората не са виновни за тази реакция, че са инфантилни

2020.10.08 | 16:11

4
главата на мафията е политик ченге
????

2020.10.08 | 16:07

3
Е,с такива "ревизори",стигнахме до ТУК!?!?!?
ГЕДЕПОП

2020.10.08 | 15:47

1
РЕВИЗОРО КАКВО ПРАВИМ С ВиК МАФИЯТА В БЪЛГАРИЯ ЗАЩО СИ ТРАЙКАШ А НАКРАЯ ТИ ЩЕ ГРИЗНЕШ ДЪРВОТО

Добави коментар

Водещи новини