Петър-Емил Митев: Подкрепата на ЕНП спрямо ГЕРБ е инвестиция в партията на Борисов

  • 08 октомври 2020 13:35

  • 950
  • 1
Петър-Емил Митев: Подкрепата на ЕНП спрямо ГЕРБ е инвестиция в партията на Борисов
© Булфото, архив

Подкрепата на ЕНП спрямо ГЕРБ е инвестиция в партията на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Изказването на председателя на ЕНП Манфред Вебер в подкрепа на ГЕРБ има много по-голяма тежест от отправените критики. Не само това правителство е виновно за проблемите в нашия вътрешен живот. Това каза пред БНР политологът проф. Петър-Емил Митев.

Той подчерта, че ако Европейският парламент e можел да сменя правителства, то отдавна е щял да смени правителствата на Полша или на Унгария:

„Ако някой се отклонява от европейската линия, това не е България. Резолюцията не може да предизвика преки политически заключения“, смята политологът.

„Няма единство на общественото мнение по отношение на протестите, макар че преобладава положителното. Сегашната политическа криза се отразява не само върху рейтинга на премиера, но и върху този на президента. Имаме опасна делегитимация на институциите. Това вещае опасен път на хаотизация с неясен изход“, изтъкна той. 

И прогнозира, че управляващите ще останат на власт до март. Той заяви, че протестите са отслабнали.

Манфред Вебер към протестиращите у нас: Уважение, но всичко ще се реши през март

"Има нещо дълбоко смущаващо – на централен площад в София две млади дами правят вуду магия за смъртта на министър-председателя. Това не подобава на цивилизована държава. Започна и очевидна партизация на протеста", отбеляза политологът.

Според проф. Митев парадоксално е, че най-много от протеста печели този, който не участва в него - Слави Трифонов.

"Вероятно на тези избори ще се получи един шарен парламент с изключителна трудност да се намерят мостове, които да осигурят политическа стабилност на страната. В този смисъл на хоризонта не се вижда добрата новина“", коментира той.

Последвайте канала на

Novini.bg
950 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
явно

2020.10.08 | 13:43

1
явно вървит едни чекмеджета към касата на енп.

Добави коментар

Водещи новини