Вежди Рашидов: Защо когато президентът казва "Мутри, вън", опозицията напуска залата?

  • 08 октомври 2020 12:52

  • 590
  • 3
Вежди Рашидов:  Защо когато президентът казва "Мутри, вън",  опозицията напуска залата?
© Булфото (архив)

Забелязвам, че когато президентът и неговите подгласни протестиращи казват „Мутри, вън”, то опозицията винаги напуска залата”, заяви днес в парламента Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко.

,,Има някаква грешна мантра за машинното гласуване - машинно гласуване има в Индия, където 800 милиона индийци гласуват така, а останалите могат да избират, с машини гласуват във Венецуела. Машинното гласуване не се ползва с доверие в европейските страни. Ако това е желанието на част от обществото, няма нищо лошо хората да имат възможност да гласуват и машинно, и с бюлетини, за да имат избор и това би било по-демократично'', коментира и темата с машинното гласуване Рашидов.

А за внушенията къде биха могли да бъдат фалшификациите, аз смятам, че машинното гласуване създава предпоставка за манипулации. Не би било никакъв проблем за един работодател срещу дребни възнаграждения да внуши на работниците си да натискат онова копче, което е необходимо. Затова считам, че не машините определят успеха на едни избори, а дълбоката вътрешна убеденост на избирателя. А колкото до това опозицията да си приписва понятието народ и да го припознава само в лицето на протестите на жълтите павета, то смятам, че българският народ не е само на протестите, каза още той.

Отхвърлиха ветото върху Изборния кодекс. Машинно гласуване ще има, но и бюлетина

,,БСП непрекъснато повтаря, че била постоянно на протестите при народа, но не би било лошо да бъде при тези, за които и дума на обелва – милионите граждани, които се трудят всеки ден – от земеделците на полето до лекарите, които денонощно се грижат за здравето ни, до хората от строежите, от предприятията – те не са ли народ? Затова - не разделяйте народа. За мен тези, които с труда си създават блага, те са истинския народ'', допълни в заключение Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко.

Последвайте канала на

Novini.bg
590 3

Коментари 3

Добави коментар
Този Е

2020.10.08 | 13:23

1
Мъжка ТКП

2020.10.08 | 16:33

2
Г.н Рашидов, колко лесно го казахте ,че работодателят ще каже на подчинените си кое копче да натиснат , нали сте близък с Борисов явно сте присъствували на такива срещи с работодателите да им се напомня какви мерки да предприемат за " правилното " гласуване от подчинените им . А това е практика от десет години и е известна в обществото ,но на вас това не ви стига затова за по сигурно си оставихте и бюлетините , без тях ще пропуснете корекциите по протоколите , те също са важни за вас , нали недействителните бюлетини трябва да си останат . Много от хората сигурно са ви мислили за честен ,сериозен и справедлив човек , но явно политиката ви е изхабила като такъв

2020.10.08 | 16:42

3
А вие нима мислите,че вашето управление е довело до добър живот на хората ,които създават блага , в колко населени места сте били в провинцията да видите как живеят тези хора , трудят се от сутрин до вечер за минимална заплата , без лекари , аптеки ,медицински сестри ,без обществен транспорт , управлението ви не е само магистрали , затова не почвайте теми за които и хабер си нямате. Знаете ли колко процента от българските граждани могат да се лекуват като вас , да получават вашата заплата и да ползват вашите блага. Не знаете , защото иначе нямаше да се опитвате да бъдете специалист по всичко само и само да ни убедите какви добри управляващи сте .

Добави коментар

Водещи новини