Депутатите одобриха отчета на НЗОК за 2019 г.

Депутатите одобриха отчета на НЗОК за 2019 г. "За" отчета гласуваха 86 народни представители, "против" - 16 и "въздържали се" - 1 , с което той бе приет.

От доклада става ясно, че общият брой на договорените клинични пътеки (КП) за 2019 г. бележи ръст спрямо 2018 г. Това се дължи основно на нормативните промени, с които част от клиничните пътеки са разделени по възрастови групи – на КП за пациенти до 18 г. и над 18 г.

Общопрактикуващи лекари искат допълнително финансиране за COVID-19

В болничната помощ са осигурени общо 2 141 300 хил. броя КП или с 2,2% повече спрямо 2018 г., 240 хил. броя клинични процедури, 1 251 000 хил. броя амбулаторни процедури и медицински изделия (импланти) с 3,2% повече спрямо 2018 г.

Докладът за дейността на НЗОК за 2019 г. е абсолютно коректен. От гледна точка на това, че непрекъснато се изтъква като негатив, че България има най-голям брой лечебни заведения от глава на населението, се оказва, че в условията на пандемия това е позитив. Ние разполагаме с достатъчно болнични легла. Няма никаква политика в отчета за дейността на НЗОК, която да е чисто партийно пристрастна. Този доклад е абсолютно коректен и отчита действителните постигнати резултати и показатели, коментира председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова по време на дебатите.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет